Богдановић: Живим за то (ВИДЕО)

Богдан Богдановић, кошаркаш Атланта Хокса, говорио је на конференцији за медије после велике победе.

Кошарка 30.06.2021 | 11:31
Богдановић: Живим за то (ВИДЕО)

Хокси су на свом паркету у мечу број четири победили Баксе и изједначили на 2-2 у финалу Истока.

Новинаре је занимало Богданово стање са повредом колена и како је одиграо сјајну партију са 20 постигнутих поена уз 6 тројки.

"Знате мене, нећу да дајем изговоре. Нећу да буде да ме колено не боли када погађам, а боли када промашујем. Све је на менталном плану, повреде су саставни део ове игре и нећу да причам о томе. Само сам срећан што смо победили"

Колико је било важно што сте имали 26 асистенција и победили без Треа?

"Нисмо знали до пред утакмицу да Тре неће играти, гледали смо снимак сви заједно и видели да нисмо довољно додавли, лопта није кружила није било "дриве анд кицк" (продор па излазни пас, прим. аут.) и нисмо поштовали план. Када смо сазнали да Тре не игра ускочио је Лу Вил који је био довољно самоуверен да преузме улогу. Он је наш ветеран, држи свлачионицу и прави је лидер и он је увек то радио када нам је било потребно, био је ту за нас и захвални смо му", каже Богдановић.

Колико је ментално ово битно за тебе? Како си се осећао када су навијачи скандрирали "Хокси у 6"?

"Живим за то. Волим те моменте и захвалан сам за сваки минут на терену, а знам да је много тешко доћи до овде, тешко је проћи у плеј-оф и било који меч добити, све је ментално, мораш да се бориш јер је ово потпуно нови ниво. Живим за то и уживам у сваком моменту, не размишљам о својој игри много игра ће доћи, знам то, само је битно да играмо добро као тим. Имамо много талента и било који други играч може да искочи било које друго вече и Кем је вечерас био разлика и у одбрани и у нападу. Тешко је да не играш целе године као Редиш и да уђеш у ротацију у финалу конференције и погодиш неке велике шутеве и одиграш добру одбрану. Свака му част, као и тренерима и терапеутима који су га опоравили", каже Богдановић.

(Б92) 

Коментари / 0

Оставите коментар