Новак Ђоковић изгубио сет, па "разбио" Британца

Новак Ђоковић је успешно започео поход на 20. гренд слем трофеј.

Кошарка 28.06.2021 | 16:54
Новак Ђоковић изгубио сет, па "разбио" Британца

Бранилац трофеја на Вимблдону славио је у мечу првог кола у Лондону против Британца Џека Дрејпера, 4:6, 6:1, 6:2, 6:2 остваривши 71. победу на овом турниру.

За то му је било довољно тачно два сата у мечу у којем није кренуо како се очекивало, али је касније све дошло на своје место.

Одличан сервис, добра игра у пољу, искуство, све је то пресудило да меч буде завршен у корист броја један.

Киша у Лондону направила је организаторима грдан проблем првог дана, али кров на два главна терена обезбедио је да се игра барем на тим стадионима.

Ђоковић и Дрејпер су изашли на терен под затвореним кровом на Централ корту у 14.30, што је уз влагу у ваздуху условило да и терен буде знатно клизавији.

Имао је Ђоковић проблема на почетку да дође до тог победничког ритма, са друге стране је имао младог и веома инспирисаног противника који није имао шта да изгуби и одлично је почео меч.

Леворуки Дрејпер, показао се као неугодан сервер, а уз то, успео је да у трећем гему првог сета искористи једину брејк шансу која му се указала, да би потом повео са 3:1.

Новак у том сету није користио бројне прилике за брејк, то је додатно давало крила 253. играчу света уз подршку са трибина и после 37 минута игре, Дрејпер је успео да омирише како то изгледа узети сет шампиону на Вимблдону.

Добио га је резултатом 6:4, али ствари су ускоро почеле да се враћају у нормалу.

Новак је пронашао ритам игре, почео је боље да чита сервисе противника и резултат тога били су брејкови у другом сету.

Повео је уз брејк лагано са 3:0, потом је нови начинио у шестом гему за 5:1 и уследила је рутинска егзекиција другог сета за 6:1 после 26 минута игре.

Када је у трећем гему трећег сета успео да искористи прву брејк шансу, било је јасно у ком смеру иде меч.

Новак је у седмом гему стигао до новог брејка, а онда у наредном демонстирао шта значи савршен сервис гем - четири ас сервиса за 46 секунди, један за другим и сет који је добио са 6:2 повевши са 2:1 у мечу.

Новак је схватио да не сме да попусти и склони стопало са папучице гаса, па је као и у трећем сету, одмах притиснуо неискусног противника.

Као и у том трећем сету успео је да дође до брејка у трећем гему за 2:1 и после је све било много лакше.

Брејком у петом гему стигао је до 4:1 и ту је прича била завршена.

Успео је Дрејпер да смањи на 5:2, али је Ђоковић потом рутински привео меч крају.

Ђоковић ће у другом колу играти против победника меча измеђуЈужноафриканца Кевина Андерсона и Марсела Бариоса Вере из Чилеа.

(Б92)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Боки

28.06.2021 19:37

Ноле, ЛЕГЕНДА.

ОДГОВОРИТЕ