Из ринга до звијезда: Моззарт подржао Боксерски клуб Обилић

Ови борци биљеже сјајне резултате, поготово дјевојке које су донијеле двије сребрне медаље са Европског првенства

Остали спортови 25.06.2021 | 15:24
Из ринга до звијезда: Моззарт подржао Боксерски клуб Обилић

Од рекреативаца, до шампиона - Боксерски клуб Обилић окупља у рингу велики број младих, а компанија Моззарт подржава све колективе који промовишу спорт и здрав начин живота у својим градовима. Овога пута упутила је помоћ сјајним борцима из Зворника, који већ четири године остварују сјајне резултате на домаћој, али и међународној сцени.

Клуб има чак 100 чланова и неколико старосних категорија – пионири, кадети, јуниори, омладинци, сениори… Посвећује велику пажњу и раду са најмлађима од 12 година, али и са онима који се ближе петој деценији живота. Акценат је, ипак, на младим надама који се спремају за велика дјела, као и на женском боксу, који је све популарнији у свијету.

У Обилићу најуспјешнији такмичари су дјевојке, Сара Ћирковић и Драгана Јовановић  су донијеле двије сребрне медаље са Европског првенства!
“Ова донација је веома позитивна ствар, а надамо се да ћемо имати прилику за наставак сарадње са Моззартом. Велики смо клуб са великим трошковима, па нам свака подршка много значи. Сматрамо да је сарадња Моззарта, који је велики бренд, и нашег клуба, који је један од најуспјешних боксерских клубова у региону, веома добар спој” каже Мирко Ждрало, тренер Боксерског клуба Обилић из Зворника. 

Клуб сваке године има представника у репрезентацији Србије, чак је тренер Обилића и селектор женског тима Србије.

“Наступићемо на Државном првенству Србије, гдје је наша највећа узданица Сара Ћирковић, која брани титулу шампиона у омладинској конкуренцији – категорија до 51 килограм. Ако успије у томе, а ми вјерујемо у њу, то ће јој обезбиједити учешће на Европском првенству у Будви у октобру. Одмах након овог првенства Анастасија Бошковић и Драгана Јовановић путују у Грузију на Европско првенство за јуниоре у јулу. Његош Јовановић, освајач злата на првенству Србије, је тренутно на припремама кадетске репрезентације у Бањи Ковиљачи, а у августу се такмичи на Европском првенству у Сарајеву”- набраја Ждрало успјехе.

У паузи између важних такмичења у Обилић долазе и рекреативци из овог краја, а компанија Моззарт препознала је њихов труд да промовишу развој бокса у Зворнику и подржала их у једној лијепој причи.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар