Пљачка није национални интерес, него издаја (ВИДЕО)

„Гдје год дођемо људи нам говоре да је њихово прохујало с вихором. Они су опљачкали све што су могли, а пљачка није национални интерес, него национална издаја. У сваком граду Републике Српске открићемо бар по једну фирму која је у њиховом власништву и направити породично стабло фирми, на којем ћемо означити која је кумова, сестрићева, братова, сестрина...“, каже Станивуковић

Република Српска 23.06.2021 | 20:59
Пљачка није национални интерес, него издаја (ВИДЕО)

„Наш циљ је јасан: ако желимо да опстанемо ми морамо зауставити урушавање институција, уништавање јавних предузећа, срамно богаћење појединаца на рачун државе и народа, срамна задуживања и све друге негативне појаве које је изродио овај режим. Јуче се ФБиХ задужила по негативној каматној стопи од  - 0,002%, на чему ће и зарадити, а нас је ова власт задужила по бандитској стопи од 5,02% на чему су, врло вјероватно, зарадили они преко 150 милиона КМ, а сви ми ћемо то враћати“, рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић на вечерашњем скупу „Разговор са грађанима“ одржаним у Бијељини. 

Он је истакао да ће из тих разлога један од првих закона који ће нова власт 2022. године изгласати бити Закон о незастарјевању кривичних дјела у трошењу јавних средстава, поред правог и конкретног Закона о поријеклу имовине. 

„Преиспитаћемо све контроверзне јавне набавке и нико ко се богатио вршећи кривична дјела, стицао милионе на набавкама респиратора, маски, куповинама зграда институција и другим недјелима неће бити амнестиран. Због тога су данас плате и пензије ниске и људи се с правом питају гдје су наше паре. Српска може бити најбоље мјесто за живот, лидер по запошљавању, инвестицијама, висини плата и пензија. И биће, када ову власт пошаљемо у политичку историју“, закључио је Бореновић. 

Потпредсједница ПДП-а Јелена Тривић рекла је да је срећна што је данас у Бијељини и што има прилику да разговара са Семберцима: 

„Бијељина је слободарски град, што се показало и на протеклим изборима, када су изабрали градоначелника Петровића против кога је била читава машинерија наших политичких противника. Драго ми је што сам данас имала прилику да поразговарам и са руководством Градског одбора ПДП-а Бијељина, који је увијек имао један од најбољих изборних резултата, што ће се поновити и на наредним изборима, јер раде вриједно, поштено и сложно“, истакла је Тривићева, додавши да је страначка инфраструктура и организованост ПДП-а у Бијељини на високом нивоу.

Драшко Станивуковић, члан Предсједништва ПДП-а, каже да ће актуелна власт 2022. године да потпише капитулацију: 

„Гдје год дођемо људи нам говоре да је њихово прохујало с вихором. Они су опљачкали све што су могли, а пљачка није национални интерес, него национална издаја. У сваком граду Републике Српске открићемо бар по једну фирму која је у њиховом власништву и направити породично стабло фирми, на којем ћемо означити која је кумова, сестрићева, братова, сестрина...“, каже Станивуковић, додајући да ће након 2022. година Република Српска постати дивно мјесто за живот свих грађана. 

Предсједник Градског одбора ПДП-а Бијељина Славиша Марковић, који је био домаћин скупа, рекао је да га радује велики одзив Бијељинаца који су дошли да дају подршку руководству ПДП-а: 

„Бијељина је традиционално град у којем СНСД никада није побиједио, па неће ни 2022. године. Сљедеће године ћемо имати једно позитивно такмичење између Бањалуке и Бијељине у томе ко ће дати већу подршку нашим будућим кандидатима, а побједа ће се ширити читавом Републиком Српском“, каже Марковић. 

Делегација ПДП-а претходно се састала са градоначелником Бијељине Љубишом Петровићем. 

(БН)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Ухх

23.06.2021 19:58

Само лопове,лазове и издајнике скинути са власти. Одузети све сто су покрали. Тразит порекло 50 милиона које је мицо украо од народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владо

23.06.2021 20:14

Само напред Станивуковицу да похапсис ову багру СНСД и да се вратим куци из европе ја и мој син да тамо радимо код своје куце јер они су нас протјерали СНСД својом прицом пријетњом и полициском диктатуром богу хвала па имас ти и остали око тебе цестити градјанине нек те бог цува Владо Р

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Владо

24.06.2021 00:00

Е мој Владо све су то празне прице јос нико није ухапсен нити се ста променило.Окривљују једни друге а ниста се не помера у напред . Све исто као и пре.

Name

Познавалац прилика

23.06.2021 20:56

Ови док не падну сами с власти, ви нећете доћи, толико о вама а о хапшењу неког хахахахаха.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бухаха

23.06.2021 21:36

Нормално кад дођете међу своје бираче. Отиђите међу њихове па ћете имату шта чути. Сами себе соколите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ооо

24.06.2021 06:26

стварно сте будалетине безобразне

Name

Аналитика

23.06.2021 22:09

Са Једним потезом, мозете добити дупло висе гласова у Бијељини, него до сада... Тај потез се зове смјена Слависе Марковица, који је потписао споразум са СНСД и који је влада све вријем са Мицицем, који је опустосио Бијељину. Док сте ви били опозиција и гинули у БЛ, овдје је ПДП владао... Најискренији савјет, овако размисла сваки прави опозиционар. Велика подрска Драску и екипи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

23.06.2021 23:25

Yве ок,додик и снсд су катастрофа,,али..али пратим васе трибине. До сада нити на једној нисте рекли вас план развоја друства,економске перспективе,социјални статуси..ниста,,вјерујте ниста. Гкасацу за вас,али ниста нисте рекли. Да ли не знате,ол сјаси курта да зајасемо ми.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоб

24.06.2021 00:41

Напред браћо, Додика послати на политички отпад а и остале са њим.Проинтер претрести, свашта ту има.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мајку

24.06.2021 05:16

Отјерали су нам дјецу од куце

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

24.06.2021 05:25

Кад је све поштено шта ће у вашем друштву обрван Марковић. Са њим можете урушити само себе, а не бандите црвене секте.

ОДГОВОРИТЕ