БиХ без буџета за ову годину због врха државе

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија рекао је да је увјерен да проблем у вези са утврђивањем приједлога буџета БиХ за ову годину није у неодржавању сједница Предсједништва БиХ, него у непостојању сагласности његових чланова о појединим позицијама у буџету.

Босна и Херцеговина 23.06.2021 | 18:54
БиХ без буџета за ову годину због врха државе

Констатујући да не може за све бити крив предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, па и за заказивање сједнице Предсједништва, Тегелтија је рекао да нема званичне информације из ове институције шта је спорно у вези са утврђивањем приједлога буџета.

Он је подсјетио да је Предсједништво БиХ врло брзо Савјету министара вратило прву верзију приједлога буџета БиХ за ову годину тражећи да се предвиде средства за подршку опоравку од пандемије вируса корона и са које позиције то да се уради.

"Савјет министара је то одмах урадио и одмах упутио у Предсједништво, које је званични предлагач буџета", навео је Тегелтија на конференцији за новинаре у Сарајеву.

Он је прецизирао да су сада отворене неке друге теме, попут приче о платама, али да нико не жели званично да саопшти шта је спорно.

"Какву год Предсједништво да донесе одлуку, ми ћемо је испоштовати", закључио је Тегелтија.

Када је ријеч о утврђеном Приједлогу измјена и допуна Закона о Виском судском и тужилачком савјету /ВСТС/ БиХ, Тегелтија је поновио да је кључно питање предвиђено успостављање јединице за интегритет, која би провјеравала и доказивала наводе из пријава носилаца судских и тужилачких функција о имовини.

"Није спорна јединица за интегритет, да ли постоји склад између имовине и прихода, али то треба препустити постојећим институцијама", рекао је Тегелтија.

Предсједавајући Савјета министара поновио је своје увјерење да ће у Парламентарној скупштини овај проблем бити ријешен, посебно имајући у виду да ни ВСТС-у није јасно како би радио овај посао.

Тегелтија је навео да су међународни представници извршили притисак у вези са овим питањем, као да желе да нешто буде написано као неко побољшање, а да ни сами нису свјесни како то да се спроведе, не угрожавајући интегритет људи који су предмет провјере.

(Срна)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Ухх

23.06.2021 17:11

Зар ти је мала зарада у Корт маркетима?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.06.2021 20:04

Овај се не мијеша у свој посао. Није надлежан ни за шта.

Name

XXЛ

23.06.2021 17:49

Провидно ститис Додика, како вас висе није стид?

ОДГОВОРИТЕ
Name

реалност

24.06.2021 06:21

Главну осовину криминалне дрзаве цине Додик-Тегелтија-а за трецег цлана има висе веома квалитетних цланова..

Name

Али

23.06.2021 17:51

Немојте кривце слуцајнооо да казните!!они су изнад законааа!!! Народ у нестајању дрзава опљацкана народ опљацкyн а корумпирани политицари лазни националисти пуне свој прљав капитал износе депонују перу препирају све покрадене фирме бснке ресурси банке предузеца јавна !!!!и све појела маца!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Светац

23.06.2021 18:30

Стаце да усвоје кадсу све присвојили и опљацкали до последње коске ово народ треба јурисом натјерат главом без обзира и све на робију дозивотну.Људи попут Додикови мафијоза пљацкају као некадасњи индијски племењаси и пустосе ама бас.

Name

Мрква

23.06.2021 17:58

Без будзета а ПЛАТЕ РЕДОВНЕ??? КАКО ТО????/

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.06.2021 17:47

Ако нема будзета, нека и они не примају плате и врате све плате које су досада примили. Багра нерадницка, лоповска, сељоберска.

Name

РАОП

24.06.2021 08:55

Због тебе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Овај је

24.06.2021 09:52

један од оних који су милионе опљацкали и проневјерили и један је од првих коме треба испитати имовину и поријекло новца, укљуцујуци и зетове.

ОДГОВОРИТЕ