Начелник изгубио компас: Смета му пренос скупштине

- Данашњи почетак наставка сједнице Скупштине општине Прњавор обиљежио је инцидент због телефонског снимања засједања и преноса уживо на фејсбук профилу предсједника локалног Парламента Мирка Буквића који је преузео и један од локалних портала.

Република Српска 23.06.2021 | 16:14
Начелник изгубио компас: Смета му пренос скупштине

По сазнању да се данашња сједница, која је због обимног дневног реда прекинута у петак, 18. јуна, преноси уживо без одобрења Скупштине општине, о чему нису били обавијештени ни присутни у сали, реаговао је начелник општине Прњавор Дарко Томаш, који је склонио телефон који се налазио на столу одборника СДС-а Марине Ђураш и прекинуо снимање.

Полицијска станица Прњавор, која је обавијештена о овом случају, сачинила је записник.

Томаш је након паузе у скупштинском засједању рекао да је у цијели случај умијешана владајућа коалиција са СДС-ом на челу, с циљем да праве циркус и сценарио у једном законодавном тијелу као што је Скупштина.

Он је напоменуо да нема ништа против тога да овлашћене медијске куће снимају скупштински садржај, али се противи томе да неовлашћени портали снимају сједницу, од тога праве профит и прикупљају медијске поене.

Шеф Клуба одборника СДС-а Милан Петровић тврди да нису тачни наводи да ова странка има било какве везе са неовлашћеним снимањима, те каже да сваки одборник има право да снима свој наступ уживо на сједници Скупштине општине, по, како је рекао, узору на начелника који је раније снимио своје излагање и објавио на друштвеним мрежама.

Сједница је настављена доношењем одлука о преостале 24 тачке дневног реда.

(Срна) 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Светозар Прњавор

23.06.2021 14:25

Нешто се крије од гласача, јел ?? А како онда да опет добијете глас, једно причате а друго радите, е неће моћи , овим потезом сви моји гласају за опозицију, па какква је таква је..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

23.06.2021 17:32

Управо тако Светозаре .Није нам опозиција бог зна каква,али се мора смијенити ова багра.Онда одмах на поцетку ако опозиција побиједи поцети их критиковати цим малу греску направе.

Name

Неправда

23.06.2021 15:12

Ови Додикови забораве ста су они радили .само даби наскодили другима праве се вазни њихова оботница пуца СНСД и Миле лагано тону а и ови њихови послусници све висе губе повјерење народа јер багра је то и мафија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

"Законодавна" скупстина!?

23.06.2021 15:23

И овај клен Томас је један од најбољих сектаса, хехее Па дај нам реци један (1) закон који сте донијели, клоцу опстински...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сврни наврни

23.06.2021 15:56

Ако Муп вели да је неовлаштено, незаконито, да је прислушкивање, да је кривично дјело, онда је то тако. Знају они. И тзачка, нема 'приче'. Критерије своје они могу подешавати као шпанере или пак праћке. Већ виђено код јавних скупова, окупљања по Бањалуки. А тужиоци ће да аминују, забоље њих нека ствар (омиљена изрека првог међу неједнакима међ србљем лијево од Дрине).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све се зна

23.06.2021 16:43

Мали је нервозан јер ради посао који не жели,умислио да треба бити предсједник Републике. Осим тога ударила у главу слава,моћ и новац. Само се распитајте шта је био предмет бракоразводне парнице. Ту су и дјевојчице. Запошљава кандидате са листе СДА, а за дјецу погинулих бораца нема мјеста. Е, мој Миле, али ће ти овакви доћи главе, обзиром да Томаш већ пича како ће код Јелене Тривић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пејо

24.06.2021 04:41

Давно је требао да оде код Јелене јер секта пада и сваки дан постаје мрзовољна..људи се повлаце на вријеме јер послије бице касно кад тиква пукне онда спице испадну..