“Хуманитарни тикет у подне” - погодак за помоћ Удружењу “Извор”

Предсједница “Извора” Мира Татић: Моззартовом донацијом ћемо платити љетовање дјеци.

Република Српска 23.06.2021 | 15:02
“Хуманитарни тикет у подне” - погодак за помоћ Удружењу “Извор”

Удружење родитеља и дјеце са посебним потребама "Извор" ове године постаје пунољетно. За протеклих 18 година учинили су много на побољшању услова за лијечење и рехабилитацију дјеце и омладине са потешкоћама у развоју. Њиховој племенитој мисији придружила се и компанија Моззарт која им је упутила донацију у склопу традиционалне акције “Хуманитарни тикет у подне”.

Власник и тренер Теквондо клуба Кобра, Бојан Тодоровић је типовао, а освојени износ је усмјерио посебним малишанима из Српца. 

-Желим да се овим путем захвалим компанији Моззарт. Ова донација ће бити усмјерена на плаћање трошкова љетовања дјеце са посебним потребама и њихових родитеља у Институту “Др Симо Милошевић” у Игалу - каже Мира Татић, предсједница Удружења родитеља и дјеце са посебним потребама "Извор", Србац

Ово удружење тренутно има 52 корисника, махом дјеце и омладине, али и неколико чланова старијих од 30 година. На располагању су им логопед, дефектолог, психолог, два терапеута… Све их на једном мјесту окупљају креативне радионице на којима сваке седмице израђују разне предмете од стакла, накит и остале рукотворине. 
 
Рад “Извора” не би био могућ без подршке ресорног Министарства и општине Србац која сваке године из буџета издваја грант за плаћање стручњака који раде са дјецом и за трошкове комуналија. Све остале активности, као што су излети и путовања, финансирају кроз донације. Један од хуманих донатора и пријатеља овог Удружења постала је и компанија Моззарт.

-Кроз акцију „Хуманитарни тикет у подне“, уз помоћ племенитих кладилаца, трудимо се да помогнемо онима којима је помоћ најпотребнија. Посебно смо срећни што је наша донација „Извору“ стигла у тренутку када се припремају да одведу малишане на море и тиме им пруже додатну рехабилитацију - каже руководилац Дирекције корпоративних послова Моззарта Селма Салкановић. 

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Идеално

23.06.2021 18:37

Ух што Томаш брани дигнитет скупштине, па што не уреди своје партијске колеге из Републичке скупштине..

ОДГОВОРИТЕ