Нешић тражи смјену министарке Бисере Турковић

Предсједник Демократског народног савеза Ненад Нешић позвао је предсједавајућег Савјета министара Зорана Тегелтију да одмах покрене иницијативу за смијену министарке иностраних послова Бисере Турковић.

Република Српска 22.06.2021 | 14:20
Нешић тражи смјену министарке Бисере Турковић

Како наводи Нешић Турковићева је самоиницијативно, без сагласности Предсједништва БиХ које је по Уставу надлежно за спољну политику, писала генералном секретару УН Антонију Гутерешу и тражила да у сједишту УН организује изложбу о Сребреници.

''Ово није први пут да министарка Турковић излази из оквира својих надлежности и преузима ингеренције Предсједништва БиХ. Сјетимо се да је у јеку пандемије послала скандалозно писмо министру вањских послова Мађарске и високом представнику ЕУ за вањску политику у којем је изразила негодовање што поједине чланице ЕУ шаљу помоћ, како је написала, 'административним регијама, територијама или чак одређеним етничким групама унутар БиХ'.

У БиХ живе и Срби, Јевреји и Роми који би у УН жељели изложбу о Јасеновцу! Шта ће нам институције ако је госпођа Турковић све и свја, до када и зашто треба да трпимо овакво понашање!?'', истакао је Нешић.

Предсједник ДНС-а сматра да су ''вербалне осуде Турковићкиних потеза'' чиста патетика и недостатак храбрости да се уради оно што је требало одавно, а то је да се министарка смијени јер крши Устав БиХ и брука цијелу земљу.

''Да се реаговало први пут када је изашла из оквира Устава БиХ, ово нам се не би дешавало! Зато што се није реаговало, чули смо из њених уста да ће Република Српска нестати, као и оно огавно поређење српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика са Хитлером.

Требам ли подсјећати на увреде према Србији када је предсједник Србије Александар Вучић  у Сарајево донио прве донације вакцина!? Ако смо 'С' од Срба она тамо неће сједити! У супротном, не ради она против Републике Српске, него они Срби који јој то дозвољавају!''      

(БН)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

XXЛ

22.06.2021 12:28

Хајде више Несицу, па дај стално ти несто популисес, од тога се више не живи. Имаш ли ста конкретно, пусти супљу прицу, Тегелтија то да покрене па онда оде и он са позиције. Маните се људи више људи имате ли иста да понудите овом народу сем некаквих супљи прича.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре XXЛ

22.06.2021 12:45

И ја кажем.

Name

САРАЈЛИЈА

22.06.2021 13:42

Можда човјеку треба дати прилику... Изјаве су му на мјесту, а можда ДНС понуди и тај неки економски програм. Нешић бар каже нешто, остали ћуте...

Name

Xx

22.06.2021 13:52

Браво нешићу

Name

Ре

22.06.2021 14:19

Теби је мајкицка попила мозак.

Name

Ре

22.06.2021 14:26

Браво Несицу,истрај у томе.. Она је висе пута понизавала србе,понаса се као да је на мјесту министра кантона Сарајева..

Name

Бијељинац

22.06.2021 12:56

Напишите нешто о нашој Марици Гајић. Она је наша суграђанка која игра четвртфинале еуропског првенства у кошарци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кики

22.06.2021 13:44

Овај Несиц ко да је пао са круске...он има механизме да смјењује, поставља...ко те брате пита за ста??? ааа???

ОДГОВОРИТЕ
Name

СР. Србин

22.06.2021 14:02

Једини цовјек кои вам све у лице скресе ста има, цовјек је БиХ посланик испред ДНС-а и председник партије која има став, која никад није прењела ни једне надлезности на ниво БиХ. Он има право да трази смјене које хоце. Несиц је једини лидер кои је напустио власт и одупрео се тиранији Милорада Додика цовјека кои је хтео да управља и са њиховом странком као сто управља са Петром Дјокицем, Дарком Бањцем, Стевандицем, Чубриловицем, Чавицем, Петра је разбио а ови остали су одпадници партија које су изневерили и продали се Милораду за лову, називајуци их ПАПЦИМА је блага рјец, ово су политицке СТАРЛЕТЕ, ПРОСТИТУТКЕ РС то је назив за ову елиту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦХ

22.06.2021 14:11

Федерација има бисеру а РС има бисерку. Не зна се која је паметнија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.06.2021 14:19

А ста ради васа бисерка или идели ђе,ниђе.Ова наса ради и то пуном паром и свијет обилази.