У Требињу за два дана уловљена два поскока

Координатор за деминирање Јавне установе "Екологија и Безбједност" из Требиња Мишо Памучина овога је викенда испред требињских кућа уловио да поскока и то једног испред куће, а другог на балкону куће у требињским приградским насељима.

Република Српска 20.06.2021 | 15:06
У Требињу за два дана уловљена два поскока

Све се дешавало у требињским приградским насељима, у којим су власници двије поменуте куће били престрављени када су угледали најотровнију врсту змије у Херцеговини.

"Овај поскок на балкону куће није никако могао доспјети на то мјесто, осим преко фасаде куће, а власници су остали насмрт преплашени када су ову отровницу нашли како се кроз персијане покушава увући у унутрашњост куће, па су затворили балконска врата и позвали нашу установу", истакао је Памучина.

Каже да га је позив затекао код куће, те да није имао времена ни да обуче радно одијело, већ је одмах кренуо на терен, с обзиром на драматичност ситуације, а обје змије је морао убити.

"Немам обичај да их убијам, али сам овога пута убио обје, с обзиром да су биле јако љуте, отимале су се и гризле хватаљку, око које су обмотавале тијело, а и због чињенице да су у питању најотровније врсте змија које сам дуго морао возити до неприступачних терена", каже даље Памучина.

Каже да све више позива о змијама које треба уловити добија и из центра града, јер је у посљедње вријеме у Требињу регистрована права најезда ових гмизаваца.

У посљедњих мјесец дана је, како каже, мало који дан да га не зову ради оваквих интервенција, због чега апелује на све који се крећу у природи да обувају дубљу обућу и да пазе гдје стају.

(Независне)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Душан

20.06.2021 13:18

Змије су заштичене законом ал пошто држава ентитети ...нису набавили серуме треба их убијати гдје год их видиш....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ухх

20.06.2021 18:06

Фатајте те змије. Балван није купио серум.

Name

Бомбаш

20.06.2021 13:44

Је ли то пик првог таласа,кљуцне су следеце двије седмице.Вакцинисимо се серумом за поскок 19.

ОДГОВОРИТЕ