"У Чачку стабилно након синоћње експлозије"

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић изјавио је данас, у емисију Уранак на телевизији К1, да је након синоћње експолозије у кругу фабрике "Слобода" ситуација стабилна и да је због предострожности наређена евакуација око 150 домаћинстава, чије се куће налазе у непосредној близини фабричког круга.

Србија 20.06.2021 | 10:42
"У Чачку стабилно након синоћње експлозије"

Градоначелник Чачка је навео да је за 35 породица, које нису имале где да оду, обезбеђен смештај у градском хотелу.

"Надлежне службе су синоћ локализовале и угасиле пожар и сада више нема бојазни од нових експлозија. Сада знамо да је експлодирао магацин са барутом, али узроци експлозије биће утврђени током истраге", изјавио је Тодоровић.

Он је потврдио да је синоћ у Чачак досао и министар одбране Небојша Стефановић са стручним сарадницима, који су остали током ноћи и биће на лицу места током дана да би се предупредили нежељени ефекти овог инцидента.

Тодоровић је најавио састанак координационог тела министарства одбране, унутрашњих послова и града Чачка, на којем ће бити процењени ризици и донета одлука када да се грађани који станују у близини фабрике врате својим домовима, али је нагласио да то сигурно неће бити данас.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ана

20.06.2021 10:42

Тако се то деси кад нам на тако важећим мјестима раде страначки подобни а не људи који су сколовани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

20.06.2021 16:47

Да су се задржали на усисивачима, данас би Чачани имали миран сан, пошто производња оружја им добро стоји, некако и донекле као Украјинцима нуклеарка. Кад сам чуо да је производња у фабрици стара 80 година и да се суштински пуно није мијењала, срећа је у несрећи је само то што је фабрика наслоњена уз брдо, јер да није, то би био масакр, пошто та је фабрика у случају експлозије опасна као огромна ексер-бомба. Очигледно је да је технологија производње на издисају и да треба уложити у модернизацију исте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ре

20.06.2021 16:54

Само глуп цовјек мозе примити ову паризер вакцину, и уопсте било коју корона вакцину. Иста је то екипа која је направила и пландемију и вакцину. Па фајзер поцео производити своју прије официјелног прогласења пландемије. Цуди ме да има тако много глупих људи који не мисле својом главом а ови плаценици сад и на дјецу крецу. А дјеца ни рецепторе немају развијене за пландемију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако сте рекли

20.06.2021 23:33

и након прве експлозије па се десила друга, а послије друге сте цак људе врацали на посао и посла су 48 сати од "задње детинације" и онда...треца експлозија!?! МА да није Сарајево криво? Да није Пристина крива, Тирана? Подгорица? Загреб (Ех, Загреб је савезник и они кад несто ураде против Срба, то се посебно пресуцује)...

ОДГОВОРИТЕ