Километарске колоне у Хрватској према мору

На путевима у Хрватској према мору створене су километарске колоне возила, а гужве су и на границама на уласку у земљу.

Регион 19.06.2021 | 15:47
Километарске колоне у Хрватској према мору

Из Хрватског ауто-клуба наводе да је колона возила из смјера Бузина на загребачкој обилазници дуга око два километра, а из смјера Јанкомира око пет километра.

Појачан је и улазак на аутопут у Лучком у смјеру мора, а због густине саобраћаја успорено се и на дионици до Оточца.

"Више стојимо него што се крећемо. Од Аутобусног колодвора до Лучког требало нам је сат времена", казала је читатељица која аутобусом путује према мору за Дневник.хр.

"Аутобус није ни дошао до наплатних, сишли смо на стару цесту прије. Возимо се у колони, нисмо возили брже од 40 км на сат", додаје.

Због саобраћајних несрећа на Јадранској магистрали у мјесту Шмрика и на ауто-путу ка мору између чворова Карловац и Новиград у смјеру Дубровника вози се наизмјенично, једном коловозном траком.

Повремене сметње, вожња у колони или краћи застоји због веће густине саобраћаја могући су и на појединим дионицама Јадранске магистрале на прилазима туристичким центрима и мјестима, Крчком мосту, ријечкој обилазници на чвору Матуљи и на дионици Истарског ипсилона између чворова Лупоглав и Церовље.

На граници са БиХ за улаз у Хрватску чека се око 30 минута, док се на граници са Србијом чека више од сат времена, а највеће гужве су на граници са Словенијом.

Хрватска полиција овог викенда проводи велику акцију у саобраћају која је усмјерена првенствено на вожњу под утицајем алкохола и дрога.

Полиција је подсјетила да се казне за вожњу под дејством алкохола или под утицајем дрога крећу од 700 до 20.000 куна, као и да је запријећена казна затвора до 60 дана. 

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Бориса

19.06.2021 14:27

Знаци .... сад тј данас и у наредних три мјесеца нема короне .... јер је корона на годисњем одмору... Септембар.... корона се враца са годисњег одмора и поново поциње циркус... Да ли је ово паметно или је оно са изолацијом паметно Неко неког овдје......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Децко

19.06.2021 15:08

Најпаметније је пустити да корона одради своје и једноставно не смарати висе људе с тим... Ко презиви -презиви и то је све! Вирус неце бити никад отклоњен!

Name

Цоцо

19.06.2021 14:59

Одмор или умор ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не, него

19.06.2021 15:39

Додик реце то су наса дјеца која се врацају назад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКО НАМА

19.06.2021 18:23

Враћају се трбухом за кухом са пропалог запада док је на вријеме. Шта ће тек бити кад нагрну странци у ову доброту.