Радници из БиХ се ревакцинишу у Србији: "Изузетан потез"

На Београдском сајму и у нишкој хали Чаир данас се ревакцинишу привредници из региона Западног Балкана који су прву дозу Астра Зенека вакцине примили на тим местима у Србији у марту.

Србија 19.06.2021 | 15:24
Радници из БиХ се ревакцинишу у Србији: "Изузетан потез"

Координатор Коморског инвестиционог форума за Западни Балкан у Привредној комори Србије Марко Мандић подсјетио је да данас тачно 12 недјеља од када су се привредници региона крајем марта вакцинисали првом дозом вакцине Астра Зенека.

"Влада Србије тада је омогућила да се привредници из региона Западног Балкана преко привредних комора које са Привредном комором Србије чине Коморски инвестициони форум вакцинишу у Београду и Нишу, а данас је у току ревакцинација", објаснио је он.

Изразио је задовољство што је у међувремену масовна вакцинација започела и широм региона Западног Балкана, јер у марту то није био случај.

"Ми се залажемо да је један регион - једна економија. Јер наша привреда увелико завиши од компанија са којима сарађују у региону. Заједно извозимо у ЕУ која нам је највећи партнер. Уколико свима није добро ни нама неће бити опоравак једноставан", истакао је он.

Мандић је позвао и држављане Србије и раднике да се у што већем броју вакцинишу.

"Позивам и држављање Босне и Херцеговине и Северне Македоније да дођу у Србију да се вакцинишу. Влада Србије омогућила је држављанима тих земаља да се вакцинишу на било ком месту, у било које време, и било којом вакцином у Србији", рекао је он.

Младенко Трифковић из компанија АД Лука из Бањалуке који се данас ревакцинисао захвалио је привредним коморама Србије и БиХ које су омогућиле вакцинацију у Србији.

"Данас смо ревакцинисани. Хвала медицинском особљу, све је нормално и фино. Народ не треба да се боји и треба да се одазове позивима на вакцинацију", рекао је он.

Додао је да је њему и колегама вакцинација добро дошла јер као радници на привременом раду у иностранству морају бити имунизовани.

Доктор Зоран Бекић, директор пункта за вакцинацију на Београдском сајму, рекао је данас за РТС да је Србија постала центар вакцинације у Европи јер су челници те земље повукли изузетан дипломатски потез.

"Србија је пружила руку пријатељства регији, избрисала границе и показала да се сви боримо против заједничког непријатеља. Крајем марта у Србији је вакцинисано више од 22.000 страних држављана, на Сајму тада више од 12.000. Од тога је прошло 12 недјеља и дошло је вријеме за ревакцинацију", наводи Бекић.

Због тога ће, као је рекао, на Сајму другу дозу вакцине примити 8.000 страних држављана, а сутра 5.000.

"Паралелно са тим тече вакцинација првим дозама на Сајму, искључиво за држављане Србије, Сјеверне Македоније и БиХ", наводи Бекић.

"Очекујемо испоруку Спутњика у најскорије време. Потребно је било која лична исправа гдје постоји број", напомиње Бекић.

(Тањуг)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Дафо

19.06.2021 13:36

Босна би све дзабане да је.На ста смо спали

ОДГОВОРИТЕ
Name

За ДафоСрбија пруз

19.06.2021 17:03

Србија пруза свима руку помирења као и помоц. Фата орловиц це тузити Србију за урзурпацију имовине.Ста Србија има с тим. Онда пљују на Србију за све.

Name

Српкиња из Србије

19.06.2021 14:17

Најбитније је да је Младенко Трифковиц из компаније АД Лука из Бања Луке захвалио привредној комори Босне и Херцеговине (!!!) . А досао на бесплатну вакцинацију у Србију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вида

19.06.2021 16:13

Заборављате каква су звјерства радили србима јели то захвалност балинама са оне србе сто побисе1

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

19.06.2021 19:28

Па бас им захваљују депопулационом вакцином

Name

Ре

20.06.2021 06:39

Депопулациона?! Прицас глупости

Name

Стварно

20.06.2021 13:36

Е мој друзе за годину до двије видјецес каква је била та експериментална боцка...