Хаос на рејв журци: Повријеђен младић и пет жандарма

У региону Бретања на северозападу Француске пет жандарма је повређено током разбијања велике рејв-журке, док је један посетилац претрпео тешке повреде руке.

Вијести 19.06.2021 | 11:41
Хаос на рејв журци: Повријеђен младић и пет жандарма

"Сукоби су трајали више од седам сати. У правцу жандармерије летели су Молотовљеви коктели, кугле, делови бетонских цигли и петарде. Петорица жандарма су задобили повреде, од којих су двојица превезена у болницу у Редону. У тој ситуацији један младиц́ од 22 године је изгубио руку", саопштио је префект департамента Ил и Вилен Емануел Бертје, објавила је телевизија БФМТВ на Твитеру.

Како је додао, префектура Рен је започела истрагу како би утврдила околности несрец́е са тешко повређеним младиц́ем.

На месту где је организована журка поново је мирна ситуација.

Према наводима телевизије, укупно је повређено седам људи – пет припадника жандармерије и двоје демонстраната. На журку, која није дозвољена у време пандемије вируса корона, дошло је око 1.500 људи. Полиција је примењивала сузавац као одговор на агресију окупљених, истиче телевизија.

Како се наводи, журка, односно техно фестивал, требало је да траје неколико дана, а информације о њему шириле су се друштвеним мрежама. Организатори нису наводили тачно место одржавања, стога су власти у неколико префектура, па и Ил и Вилен, забраниле било каква окупљања тог типа.

​Журка је организована у знак сец́ања на становника Нанта Стива Маја Каниса, који је нестао 21. јуна 2019. године након музичког фестивала када је полиција растеривала масу на обали реке Лоаре.

(Спутњик)

Коментари / 0

Оставите коментар