Вирус корона потврђен код још седам особа

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и у Болници Св. Врачеви у Бијељини извршено је тестирање 431 лабораторијског узорка, а нови вирус корона (САРС-ЦоВ-2) потврђен је код седам особа.

Република Српска 19.06.2021 | 11:04
Вирус корона потврђен код још седам особа

Ради се о једној мушкој и шест женских особа, од којих су двије млађе, двије средње и три старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, по једна особа је из Бањалуке, Билеће, Добоја, Мркоњић Града, Пала, Прњавора и Требиња.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су три смртна случаја код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о особама средње и старије животне доби из Бањалуке, Мркоњић Града и Добоја.

До сада је у Републици Српској потврђено 64.325 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 3.770 особа код које је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада су се опоравиле 48.672 особе, а тестирана је укупно 282.641 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 94 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 41, а у осталим болницама 53. На респиратору је 15 особа (10 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 5 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно су 903 особе, а надзор је завршен код 192.595 особа, саопштено је из Института за јавно здравство.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар