Нешић: Наша побједа мора бити побједа народа

"Наша побједа мора бити побједа народа, програма и система вриједности, а не „сјаши Курта да узјаше Мурта“, казао је Нешић,

Република Српска 19.06.2021 | 08:50
Нешић: Наша побједа мора бити побједа народа

- Садашње стање је једноставно неодрживо. Дошли смо у ситуацију да у Народној скупштини имамо 27 прелетача или, како их народ зове, „папака“ и три партије које уопште нису учествовале на изборима. Ако нешто не промијенимо, бојим се да идуће године можемо доћи у ситуацију да неки моћни фактори који имају новац и не желе добро Републици Српској дођу у НС РС, одријеше кесу и купе 43 посланика- казао је предсједник ДНС-а Ненад Нешић у интервјуу порталу Српскаинфо.

Тај посланик, каже Нешић, који диже руку супротно гласовима народа на основу којих је изабран, не обесмишљава само легитимитет власти – тај као да шета улицама и сваком појединачном човјеку говори да је будала и смије му се у лице.

"Да ли ћемо имати партије-прелетаче? Могуће је, али те партије понијеће одговорност и изаћи на сљедеће изборе на којима ће бирачи оцијенити ту њихову одлуку и политички заокрет. Сносиће посљедице својих одлука. Овако су папцима пуни џепови новца и привилегија због продаје сопственог народа", казао је нешић.

Говорећи о одосима унутар опозиције, Нешић каже да су коректни.

"Оно што ДНС и ја лично инсистирамо јесте да кохезиони фактор опозиције буду програм и промјена основе власти. Каква је промјена ако као алтернативу култу личности, партократији и изолацији нудимо други култ личности!? Хајде да ми народу кажемо шта ћемо и како радити, имамо ли рјешења за незапосленост, деполитизацију, бољи здравствени систем, бољи образовни систем, веће плате и пензије, више социјалне правде и мање корупције", казао је Нешић.

Он наглашава да Република Српска неодложно мора градити мостове и стицати пријатеље у иностранству, као што то ради Србија на челу с предсједником Вучићем.

"Када будемо економски јаки, пријатељи ће сами доћи. Погледајте само примјер набавке вакцина. Шта мислите, зашто их је Србија тако лако набављала? Зато што је економски оснажила и што није бирала хоће ли јој пријатељ бити Брисел, Москва, Вашингтон или Пекинг, него је мостове градила ка сваком од тих центара", казао је Нешић.

Он додаје да је то мукотрпан и дуг посао, али се мора почети радити и овдје.

"Наша побједа мора бити побједа народа, програма и система вриједности, а не „сјаши Курта да узјаше Мурта“, казао је Нешић, додајући да  ДНС једино тражи да буде поштован и цијењен партнер сразмјерно својој снази, али и оном што програмски нуди.

"Када разговарам с људима, грађанима, из свих тих разговора стичем само један утисак, а то је да је излазак ДНС из власти и наша подршка опозиционим кандидатима вратила наду људима да може бити и другачије, боље, праведније, да се вриједи борити и да ниједна власт није незамјенљива", казао је Нешић.

Он сматра да је ДНС тим својим потезом успјео да разбије апатију и страх.

"Увјерен сам и да ћемо радом у наредних годину дана успјети да мотивишемо грађане да заједно 2022. донесемо промјене и један бољи период у Републици Српској. Волио бих и борићу се да Српској за пар година поправимо спољнополитички имиџ и њену економску слику, као што су то урадили СНС и предсједник Вучић у Србији", закључио је Нешич.

(БН)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Дуśан

19.06.2021 07:16

Све си добро рекао председнице !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јако смијешно

19.06.2021 08:22

То прича "човјек од великог поштења" Н.Нешић. Ахахахаха.

Name

Борац

19.06.2021 09:48

Сада су папци на цијени. Бас као на стоцној пијаци. Обицна стока.

Name

Вввв

19.06.2021 07:39

Браво за опозицију. Доста висе лопова на власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

19.06.2021 09:43

Само да се народ реси Дидика тог лопова И тиранина њега треба процерат из Босне

Name

Лопаре

19.06.2021 08:08

Ако стварно тако и размишљаш, а не само популистичка изјава, онда си добар. Желим ти срећу на таквом путу и са таквим ставом. Имаш негативну хипотеку учешћа у скандалозној власти, али прави "покајник", може да буде највећи "вјерник". После лавине прелетача, папака, дмагога, курта и мурти, надам се да нам се Бог смилује за неког нормалног.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

19.06.2021 08:35

Да ли ви сви стварно вјерујете да це нам бити несто боље после ове банде? Да ли нам је било боље након смјене СДС, када је СНСД зајахао? Погледајте само полозај руку свих ових нових опозиционара. Наједном их сви поцесе дрзати овако као овај лик на слици. Потразите симболику на Гоогле. Или покусавају да се допадну неким бјелосвјетским протувама или вец њима и припадају. Не будите луди. Улази се у ново доба у развоју планете. Доба много горе од Средњег вјека. Лаксе је било робовима са оном алком у носу него сто це бити обицном, назови слободном цовјеку, раднику, у надолазецим годинама. Уразумите се једном и не надајте се добру од политицара и политике. Сви су они играци једног те истог господара.

Name

Q

19.06.2021 08:13

Препознај се лопове у наслову, јебо те Рудоња. Исти сте ко јаје јајету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

19.06.2021 08:17

Тек након закона о поријеклу имовине ћу узети у разматрање да вјерујем Нешићу. Не мијењају се људи преко ноћи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалиста

19.06.2021 08:36

Дарко Бањац, један највећи папак, заправо врховни папак, који је ишао из странке у странку смијући се гласачима у лице. Сад са новом странком покушава као Стевандић да завара народ а заправо је сателит владајућих. Изборни закон под хитно мјењати. Ко хоће да мијења дрес, мора изгубити све гласове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.06.2021 11:50

Колико це људи подрзати Д. Бањца и ту интересну скупину око њега, бас ме занима?

Name

Борац

19.06.2021 08:47

Која прица јој јој јој јој?????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кл

19.06.2021 08:50

Нетањахуа је срушио и бивши коалициони партнер

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

19.06.2021 08:57

Вукан је диго народ на ноге.....висе је обесправљених....него других било.каквих.....вукан задаје конацни ударац.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рофлмао

19.06.2021 09:38

Хахахахахахаххахахахахахахаха ????

ОДГОВОРИТЕ