СНСД је успјешан само у намјештању тендера и ширењу празне приче о инвестицијама!

Шаровић сматра да празне приче о великим инвестицијама неће учинити живот грађана Републике Српске бољим, јер је СНСД, који у континуитету влада већ 15 година, систематски урушио и саме претпоставке за бржи економски развој.

Република Српска 18.06.2021 | 15:55
СНСД је успјешан само у намјештању тендера и ширењу празне приче о инвестицијама!

Привреда Републике Српске се суочава са константним падом производње, прихода и профита, смањењем прилива страних инвестиција којих скоро да и нема у овој, као ни у претходној години. Пад пословања константно доводи до пада броја запослених и то је реални учинак власти у Републици Српској, каже Шаровић.

Предсједник Српске демократске странке Мирко Шаровић реаговао је на констатације премијера Републике Српске Радована Вишковића, изречене на отварању Прве инвестиционе конференције "Могућности и изазови привредног развоја Републике Српске" у Лакташима, на којој су најављене и нове инвестиције.

„Република Српска се још није вратила на позиције на којима је била прије почетка пандемије, а сада тоне све дубље у економску пропаст, управо захваљујући актуелној власти коју предводи СНСД“, рекао је Шаровић.

Сматра да празне приче о великим инвестицијама неће учинити живот грађана Републике Српске бољим, јер је СНСД, који у континуитету влада већ 15 година, систематски урушио и саме претпоставке за бржи економски развој.

„Истина је да Република Српска, по свим параметрима, економским, привредним, па и политичким, најлошије стоји у региону, али и у Европи. Нажалост, не постоји ниједан сегмент друштвеног живота за који би се могло рећи: Ево, успјешни смо“- истиче Шаровић.

Као конкретне чињенице, Шаровић наводи неспособност власти да набави вакцине, проведе имунизацију и заштити колективно здравље становништва.

„Такође, влада премијера Вишковића није имала адекватан одговор на кризу коју је изазвала пандемија вируса корона, због које су многа предузећа отпустила добар дио радника током и непосредно након локдауна. Зато су смијешне приче о расту БДП-а којима се покушава обманути јавност“, сматра предсједник СДС-а.

Шаровић подсјећа да је СНСД до сада показао успјех само у намјештању тендера и прекобројном запошљавању у јавној управи.

„Најављена улагања у инфраструктуру по моделу СНСД-а своде се на извлачење пара из буџета, а каква нам је путна инфраструктура, ако занемаримо нове ауто-путеве грађене из кредитних средстава, довољно се види по нашим саобраћајницама које би у нормалним земљама одавно биле ван употребе“, закључује Шаровић.

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Саровицу

18.06.2021 15:00

Посто не прицас о себи и прицас о другима, за тебе је несто попут ресетака или метка. Зар не.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

18.06.2021 15:44

Аооо мало си претерао у неким стварима, али све си рекао добро

Name

Ре

18.06.2021 18:11

Како црвендаци одма бране лопове и издајнике.

Name

Слазем се

18.06.2021 19:19

Потребне су сустинске промјене, овако висе не иде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

18.06.2021 20:30

Прва промјена је укидање приватног школства и вечерњих викенд преквалификација.