Декларација изазвала разочарење код народа у Српској

- Усвајање Резолуције о наводном геноциду и забрани негирања геноцида у Скупштини Црне Горе, подржана гласовима Ђукановићевог ДПС-а и дијела владајућих странака, Демократа и УРА-е, изазвала је огорченост и разочарење народа у Републици Српској, који је свим срцем подржао демократске промјене и одлазак Ђукановићевог режима са власти, саопштено је из ПДП.

Република Српска 18.06.2021 | 14:30
Декларација изазвала разочарење код народа у Српској

- Оно што је погубно у овој резолуцији, јесте потреба независне државе да се одређује према стварима које се нису одредиле у земљи у којој се десиле“, рекла је портпарол ПДП-а Ања Петровић. 

Петровићева каже да Србима у Републици Српској овакви догађаји не смију наметнути осјећај кривице: 

„Поштујемо и клањамо се свакој жртви протеклог рата, али очекујемо и да српске жртве, невини људи страдали у страшним злочинима, када-тад, дочекају правду. Морамо бити свјесни да ће наметнуте резолуције и код нас доћи на дневни ред и позивамо све релевантне факторе да се укључе у процес у којем ћемо јасно ставити до знања да било шта слично српски представници у Републици Српској и Босни и Херцеговини неће изгласати било гдје и ни по коју цијену“, каже Петровићева. 

Она додаје да је историјска чињеница да је Република Српска настала 9.1.1992. године, прије рата који је Србима наметнут, потврђена у Дејтону и да никада њено стварање и постојање не може бити доведено у везу са дешавањима у Сребреници: 

„Као што је српски народ у Републици Српској стао уз црногорску браћу у одбрани светиња, тако ћемо, без обзира на политичке одлуке у Црној Гори, увијек бранити наше светиње, а једна од њих је и  Република Српска“, закључује Петровићева.

(БН) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Слобо

18.06.2021 14:10

Браво ПДП, браво Ања

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

18.06.2021 14:29

Срамота вас није сигурно опет би исто ппновили али откуцава вам сат

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.06.2021 16:15

Наравно

Name

Бомбаш

18.06.2021 15:00

Бојкот Црне Горе и свега сто је Црногорско.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЦ

18.06.2021 20:23

И ја сам из ПЦ и подрзавам резолуцију, све сто је Суд пресудио постујем!

ОДГОВОРИТЕ