Вучић: "У тешким тренуцима се види ко вам је пријатељ"

Председник Србије Александар Вучић састао се данас са замеником министра иностраних послова Русије Александром Грушком.

Србија 18.06.2021 | 12:05
Вучић: "У тешким тренуцима се види ко вам је пријатељ"

Он је добио уверавања о даљем унапређењу сарадње Србије и Русије.

"Одличан састанак са Александром Грушком, најближим сарадником Сергеја Лаврова. Пренео сам важне поруке Србије за председника Путина и министра Лаврова и добио уверавања о даљем унапређењу, иначе веома блиске сарадње између Србије и Русије", написао је Вучић на Инстаграм профилу "будућностсрбијеав".

Он је поручио да се у тешким тренуцима "увек најјасније види ко вам је пријатељ".

Вучић је изразио наду да бисмо могли да договоримо посете високих руских званичника, укључујући и посету председника Путина, саопштила је прес служба председника.

Грушко је, као најближи сарадник министра Сергеја Лаврова, изнео уверавања о даљем унапређењу иначе блиске сарадње двеју земаља.

Осим о билатералним односима и будућим заједничким пројектима, Вучић и Грушко разговарали су и о ситуацији у региону и, с тим у вези, о току дијалога Београда и Приштине.

Председник Вучић је истакао да је српска делегација имала тежак дан у Бриселу, али је чврсто заступала државне и националне интересе борећи се за политички компромис. Он је и овом приликом захвалио на активној подршци Русије у одбрани целовитости и независности Србије у међународним форумима.

Председник Вучић је такође захвалио на помоћи Русије током пандемије КОВИД-19 и за испоруке вакцине Спутњик В, а посебно за заједничку производњу тих вакцина у Институту Торлак, чији је пробни рад званично покренуо са председником Путином.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ре

18.06.2021 12:43

Нема у политици пријатеља!! Само корист.

ОДГОВОРИТЕ