Бурно у Скупштини ЦГ: Кривокапић напустио салу

У финишу данашње сједнице Скупштине Црне Горе, на којој се расправљало опозиву министра Владимира Лепосавића, дошло је до вербалног инцидента када је премијер Здравко Кривокапић у завршном излагању рекао да је у парламенту присутан "неморал, лажи и политичко лицемјерје"

Регион 16.06.2021 | 19:11
Бурно у Скупштини ЦГ: Кривокапић напустио салу

На то су бурно реаговали посланици, посебно ДФ-а, али и опозиције.

Предсједник парламента Алекса Бечић је једва успио да смири ситуацију, опоменувши притом и Кривокапића да поштује Скупштину.

Реаговао је Славен Радуновић (ДФ) који је са мјеста добацио Кривокапићу "срам те било".

Радуновић је, након опомене Бечића, "рекао да не диже глас на њих, јер нису његове Демократе".

Бечић је опоменуо Кривокапића да уважава парламент, а посланике ДФ-а да не добацују.

Кривокапић је рекао да ако је нешто било добро, то је експертска влада, зато што је народна јер брине о народу и грађанима.

Он је казао да се "овдје толико лажи чује" да се поставља питање шта је то политика.

Тврди да влада има јасну визију, али није им отворен ниједан канал и не могу да прикажу резултате, већ су осуђени на то да су неуки и најгори.

"Оно што радимо, радимо часно и поштено. У овој влади нема корупције. Кажете да нема Срба, има, сваки ваш приједлог је прошао. Реците шта је лоше, све може бити боље али не начин како ви желите. Желите да нас ставите у кавез из којег не можемо да изађемо", рекао је Кривокапић и напустио салу.

Посланик опозиционог СДП Рашко Коњевић је рекао да никада Скупштина Црне Горе није била понижена на начин на који је то учиниио Кривокапић.

Рекао је да премијер не зна уставне надлежности владе, јер, како је казао, управо је ово мјесто њему дало шансу да покаже шта зна.

"Нажалост други пут смо доживели да премијер нема политичке снаге да се суочи са аргументацијом. Ово је недопустиво. Да је среће да штитимо дигнитет свих нас, већ ове вечери свих 80 потписало би захтјев за разрјешење Кривокапића", рекао је Коњевић и додао никада нико није показао такво неваспитање према овом дому.

Посланик и шеф Демоса Миодраг Лекић је Кривокапићев наступ назвао "кафанским простачким наступом".

Оцијенио је да је иступање премијера првршило сваку меру, као и да је Кривокапић показао да је профил који је потпуно недостојан за вођење државних послова.

Додао је да је Кривокапић вечерас изгубио његову подршку.

"Не могу да подржавам човјека који је недорастао и који је пласирао такав простаклук какав је треба да пласира у свом друштву, ово није његово друштво", рекао је Лекић који је позвао посланике да, како је рекао, "клован и политички пајац" нема више подршку парламентарне већине.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Бошко Мандић

16.06.2021 18:24

Много прије је он требао добити ногу .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Интелектуалац

16.06.2021 20:34

Цовјек покусава да ради свој посао постено и цасно за све али му националисти то не дозвољавају. Не цуди онда да се овако изнервира, али ипак би морао да своје нерве дрзи под контролом...

ОДГОВОРИТЕ
Name

!!!!

17.06.2021 07:59

Још један од доказа да ако неко хоће поштено да ради у политици не може опстати, нажалост!!! А то што они називају понижавањем скупштине апсолутно није ништа у односу на ову нашу скупштину гдје се шамарају, вријеђају па је људима занимљивија гледати него неки ријалити програм! Жалосно али је тако!

ОДГОВОРИТЕ