Моззарт има слуха за таленте - подршка младим музичарима из Невесиња

Више пута је компанија Моззарт показала да има слуха за потребе младих талената и труди се да пружи велику подршку образовним институцијама, па је донација стигла и Музичкој школи „Свети Роман Мелод“ у Невесињу. За 16 година постојања, музичке наде су донијеле велики број награда са домаћих и међународних такмичења, а све то су успјели вјежбајући на дотрајалим инструментима. 

Република Српска 16.06.2021 | 15:40
Моззарт има слуха за таленте - подршка младим музичарима из Невесиња

- Дуги низ година користимо исте инструменте и наравно да је већ дошло вријеме за набавку нових. Компанија Моззарт нас је веома обрадовала донацијом хармонике, нашим ученицима то много значи, као и наставницима који раде са њима. Због тога желим, у име цијелог колектива, да се захвалим овој компанији на великодушном поклону - каже директорка Музичке школе „Свети Роман Мелод“ у Невесињу, Драгана Будалић.

Талентовани музичари су и на старијим инструментима успјевали да обогате своју ризницу награда и признања. Недавно су на Фестивалу „Акордеон арт плус“ у Источном Сарајеву ученице ове школе освојиле три прве награде. Високим оцјенама еминентних стручњака из области хармонике, клавира и камерне музике из Русије, Украјине, Њемачке, Аустрије, Словеније, Србије и БиХ оцијењен је њихов камерни трио, те ученице клавира. 

Лијепа вијест стигла им је из Смедерева са онлајн музичког фестивала „Музичко пролеће“ гдје је невесињска ученица заслужила прву награду. Њихов млади хармоникаш освојио је другу награду на овом такмичењу. 

Уз нови инструмент, талентовани хармоникаши моћи ће да постижу још боље резултате, а у част племенитом донатору одсвирали су једну композицију.

 Одушевљени овом изведбом, из компаније Моззарт поручују да у свом друштвено-одговорном раду посебан акценат стављају на подршку образовању, култури и умјетности.

- Заиста имамо слуха за потребе младих и талентованих музичара. Доказ за то је и ова донација којом желимо да подржимо развој њиховог талента и даље усавршавање. Надамо се да ће композиције одсвиране на новој хармоници да им донесу и нове награде- каже руководилац Дирекције корпоративних послова Моззарта, Селма Салкановић. 

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Свака цаст

17.06.2021 17:27

Талентованом дјецаку пуно успјеха зелим.

ОДГОВОРИТЕ