Озбиљно размотрити приједлоге ЦИК-а о изборном закону

Амбасадор САД Ерик Нелсон, шеф Делегације ЕУ у БиХ Јохан Сатлер и шефица Мисије ОСЦЕ у БиХ Катхлеен Кавалец састали су се данас са представницима ЦИК-а како би разговарали о њиховим предложеним измјенама и допунама Изборног закона које се односе на препоруке ОДИХР/ГРЕЦО-а.

Босна и Херцеговина 16.06.2021 | 12:52
Озбиљно размотрити приједлоге ЦИК-а о изборном закону

- Подстичемо Интерресорну радну групу да озбиљно размотри приједлоге ЦИК-а и затражи њихову стручну помоћ о томе како их најбоље примијенити - написали су на Тwиттер профилу Амбасаде САД-а.

(Агенције) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

рибар

16.06.2021 11:24

Не вјерујем да ће доћи до било каквог договора око изборног закона, напротив. Зелени Српске су против наметања било каквих мјера од стране високог представника, али кад су задњих 20 година могли донијети толике уредбе(најчешће ужасно штетне за Републику Српску и противно Дејтонском споразуму), не би се противили када би наметнули измјене изборног закона које се односе на електронско гласање и да мандат припадне странци, све због крађе изборне воље грађана и продаје мандата. То би била прва уредба високог представника која би била у корист права и демократије у оба ентитета, односно, прво мијешање странаца у БиХ, а да честити народ од тога има користи, тачка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За рибар

16.06.2021 12:30

Бравооо!!! Е тако би помогли овом народу напаценом опљацканом растјераном !!!!

Name

Ре рибар

16.06.2021 13:35

Приједлози ЦИК-а за промјену изборног закона су јако коректни,усмјерени су прије свега на технички аспект избора,злоупотребу власти и државних ресурса у политичке сврхе,те озбјеђивање услова за поштене изборе.Не прејудицирају промјене Устава,нити на било какав начин угрожавају позицију РС.Против оваквог приједлога могу бити само они који нешто мешетаре и унапријед планирају изборну крађу.И слажем се с'тобом,у принципу сам против наметања одлука од стране високог представника ал,по први пут,не би мао ништа против тога да високи представник наметне изборна промјене онако како их је предложио ЦИК.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

16.06.2021 17:09

Врло је познато ко це се побунити и ко краде изборе.