Борељ: Подстичем наставак дијалога без одлагања

- Високи представник Европске уније за спољне послове Жозеп Борељ изразио је данас задовљство због наставка непосредног дијалога Београда и Приштине у Бриселу.

Свијет 15.06.2021 | 09:27
Борељ: Подстичем наставак дијалога без одлагања

Он је уочи данашњег састанка делегација Београда и Приштине у Бриселу рекао да зна да дијалог није лак, али да је неопходан за будућност две стране, и нагласио да се он одвија у тренутку посете америчког председника Џоа Бајдена Европској уњи.

"Задовољство је чекати у Бриселу председника Србије Александра Вучића и косовског премијера Аљбина Куртија. Подстичем обе стране да наставе дијалог без одлагања и да се усредсреде на резултате упркос свим потескоћама. Дијалог неће бити лак, али процес је неопходан за људе на Косову и у Србији", рекао је Борељ.

Он је на конференцији за медији пре састанка изразио задовољство што се разговори у дијалогу одвијају у исто време када се дешавају сусрети ЕУ са америчким председником Џо Бајденом.

"Данас ћемо заједно са специјалним представником ЕУ за дијалог Мирославом Лајцакуом организовати нови састанак на високом нивоу у дијалогу Београда и Приштине. Срећан сам сто се то десава у исто време када се ЕУ састаје са америчким председником Џо Бајденом“, нагласио је европски званичник.

(Тањуг) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Цццц

15.06.2021 09:37

Па о чему преговарати?Ја да додјем у ваше двориште и узмем вам комад ваше земље ви би преговарали?О чему ви то? Дали сте ви више нормални? Шта је са Ирском,Шпанијом, послали сте војску и наплатили крваво а нама просипате морална предавања....

ОДГОВОРИТЕ
Name

разумио

15.06.2021 16:00

Млате празну сламу, али нека буде ако је за плату!

Name

МАРС!!!

15.06.2021 10:19

Бјелосвјетска хијено! У насој земљи одлуцујемо, МИ, а ви у васе двористе, убице и кретени! Нису нама потребни ментори, СРБОМРСЦИ, да нас поуце ста је насе, довољно смо паметни и без вас!!! КОСОВО ЈЕ СРБИЈА! УПАМТИТЕ ВЕЦ ЈЕДНОМ ЗА СВА ВРЕМЕНА!!!

ОДГОВОРИТЕ