"Санирали смо пут, градићемо модерно игралиште за дјецу"

- Много изазова је ту, много је наслијеђених проблема, као и много послова које ви желите да урадите - казао је Станивуковић.

Република Српска 15.06.2021 | 07:50
"Санирали смо пут, градићемо модерно игралиште за дјецу"

Током протекле недјеље, извођени су радови на санацији коловоза у улици Светозара Цвјетовића у насељу Лазарево 1 у Бањалуци, а тим поводом локалитет је посјетио и градоначелник Бањалуке, Драшко Станивуковић. 

Станивуковић се обратио бројим грађанима који станују у овом дијелу града на Врбасу, те истакао да је од грађана добио подршку и да за њих доноси конкретна рјешења.

„Многе ствари које смо започели су просто као такве један процес и за њега је потребно вријеме. Када сам овдје долазио посљедњи пут, говорили сте ми о овом путу који је био благо речено катастрофалан и ево сада смо један дио тог пута санирали“, истакао је Станивуковић за портал Инсајдер.ин.

Градоначелник је додао и да је са грађанима делегирао тему изградње дјечијег игралишта са бројним садржајима.

„То је идеја која је у разради и средства смо одвојили. Тренутно гледамо власничку структуру, и често имамо проблеме са имовинско правним односима. Започели смо и трећу ствар, а тиче се пјешачког моста. Имамо податке да ће изаћи између 300 и 500 хиљада КМ санација тог моста. Чинило се једноставно али није баш тако. Ипак, иако толико кошта, вриједи га санирати јер он носи и једну историјску компоненту традиције, културе и туризма“, нагласио је Станивуковић.

Градоначелник истиче да град на Врбасу има сарадњу са Бањалучком пиваром која има идеју да направи један потпуно уређени комплекс у дијелу града гдје се налазила хидроелектрана.

„Желимо да и тај дио града мало живне. То су неки пројекти које треба да започнемо наредне године. Данас смо ту да видимо како ово напредује и шта нам је још потребно. У већини случајева на терену, колико зависи од града, толико зависи и од човјека који је то правио. Тако да треба и једна и друга добра воља. Моја идеја је да свако мало када се нешто уради, да дођемо на терен и да видимо шта су нам наредни задаци. Тако треба да функционише једна власт, а не да нас видите само када су избори“, закључио је Станивуковић.

Градоначелник се осврнуо и на то да по сваком испуњеном циљу, испред њега се појави још неколико проблема који траже пажњу челних људи Бањалуке.  

„Често сам говорио да је посао градоначелника заправо најоперативнији посао. Колико год да копате, увијек имате још да копате. То је огроман посао у граду који је највећи у Републици Српској. Много изазова је ту, много је наслијеђених проблема, као и много послова које ви желите да урадите. Наравно када дођете на једно мјесто гдје је посао већ урађен, имате људе који се суочавају са разним проблемима“, рекао је Станивуковић.

Он је у разговору са грађанима подсјетио да је пут саниран у једном од најстаријих насеља у Бањалуци, које је дуго година било запостављено.

„Ово је прво насеље које је добило струју и хидроелектрану. Овдје имате једну од насјтаријих пивара у региону. То су заиста елементи које треба да оснажимо, јер ово је насеље које може и треба да буде огроман туристички потенцијал овог града. Ми увијек циљамо далеко, јер само човјек који има амбицију има и велике резултате“, закључио је Станивуковић.

(БН)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Драско предсједник

15.06.2021 06:19

Браво Драско Србине!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.06.2021 07:55

Србенда

Name

кос

15.06.2021 06:31

Ма шта нам наприча. Чуј има проблема, нерјешених имовинско правних послова итд. Па шта си ти мислио јадан не био, да је све игра?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре кос

15.06.2021 09:26

Драско јос увијек није схватио озбиљност позиције на коју смо га изабрали. Мене вец поциње да нервира да се само зали и пребацује одговорност на некога другог. А за сликање увијек надје времена!

Name

Ре ре

15.06.2021 11:57

Ако те нервира? Иди дјајицу да ти упали свецу,он тако сектасе лијеци.

Name

Кос

15.06.2021 07:32

Баш си болестан а ниси у болници нема мјеста.Пустите човјека поштеног да ради.Секта Додикова нас краде и уништава 20 година.Срам те било попишали су се и на борце као најзаслужније коштаће их то кад тад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац,Борац,Борац

15.06.2021 07:32

Борац излази у Европу.Требаце и градска управа који милион да прилози.С тим није се играти.Пара за Борац мора бити!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.06.2021 08:07

Зар нисте довољно добили од вице и рудоње?

Name

Сумњиво Лице

15.06.2021 11:03

Додик вас је купио па нека вас и даље финансира. Црвене ли ти се још образи од шамарања у Борику???

Name

Кажем

15.06.2021 11:28

До побједе дођите поштено, а не да вам неко преда утакмицу, нека вам се суди поштено! Не дај боже да сад објавите коментар, да се прочита.

Name

Лана

15.06.2021 10:48

Тешко је поправити оно шта је годинама урушавано и покрадено. Подршка Драшку,није му лако, али надам се да ће се некако изборити јер са мафијом је јако тешко, а пуно је има у свим институцијама.

ОДГОВОРИТЕ