Вучић у Бриселу: Нико не може да понижава Србију!

- Људи у Србији очекују да наш одговор буде "не" по сваком питању и да чекамо да се у будућности нешто деси што ће све променити, а то се неће десити. Зато никад нисам био присталица замрзнутог конфликта. С друге стране, постоје хиљаду и хиљаде лажи да ћемо ми да урадимо нешто против нашег интереса, а то раде они који су их разорили.

Србија 14.06.2021 | 21:02
Вучић у Бриселу: Нико не може да понижава Србију!

Рекао је председник Србије Александар Вучић, уочи разговора делегација Београда и Приштине у Бриселу и додао:

"Ја могу да кажем шта ће унапред да се деси. Сви најављују расписивање њихових избора за октобар, њих једино занима победа на тим њиховим изборима и понашаће се као да дијалог није ни постојао. Тражиће да то буду разговори, како они кажу, две равноправне стране, као да смо различите државе, што је немогуће."

Говорећи о несталим особама, Вучић каже да жели да уђе у детаље разговора о том питању.

- Пре више година смо установили да је негде око 3.000 несталих лица, у међувремену смо пронашли 1.633 особа. То је цивилазицијско питање према жртвама и породицама - рекао је Александар Вучић.

Вучић је подсетио да данас обележавамо годишњицу херојске борбе на Кошарама.

– И једни и други смо много деце у ковчезима односили. Данас обележавамо и херојску борбу на Кошарама и људе који су херојски чували онај гранични камен СР Југославије, Републике Србије. Важно нам је да чувамо животе људи, ако неко мисли да може да понижава Србију и да прогоне Србе са вековних огњишта, рекао сам више пута да се "Олуја" и "Бљесак" неће поновити - изјавио је Вучић.

Председник је изјавио да српски народ на Косову и Метохији има проблема са електричном енергијом.

- За нас је важно да бринемо о нашем народу. Имамо велике проблеме везане за енергетику. Валач је највећи проблем. Валач се налази у срцу северног дела Косова и Метохије. Валач је у сваком смислу срце система северног дела Косова и Метохије и то би изазвало страховиту реакцију нашег народа - рекао је Александар Вучић.

Председник каже да Приштина не жели да формира ЗСО, већ да само очекују да он призна независност лажне државе. Вучић истиче да се то неће десити.

- Кад неко машта да има државу, а нема је, он мора на сваки начин то да наглашава. Ако може неки печат више, ако могу да покажу: "Много смо јаки, много смо силни". Много су јаки јер смо ми имали неспособну власт која је ћутала и направила прелазе на Јарињу 2011. године. Па, добро. Нека се силе. Тиме не решавате ништа - каже Вучић.

Председник је рекао да на Косову и Метохији ситуација није ружичаста и да нема много Срба на Косову и Метохији, те да тај број неће бити много већи. Он је нагласио да такве изјаве не представљају одређено "припремање јавности" за неке потезе.

- Не постоји таква сила која може да нас примора да урадимо нешто против наших виталних интереса - рекао је Вучић.

(Курир)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Европљанин

15.06.2021 04:41

Циљ НАТО савезника и ЕУ је обуздавање православља. Тај посао они морају завршити јер немозе ступити на чело главни водја а то је „ ЛУЦИФЕР „. Зато не могу да разумем, зашто сте ушли са НАТО‘м у партнерсто за мир. Када добро знате које зло су нашем народу направили. Терориста остаје Терориста.

ОДГОВОРИТЕ