Промјене нас чекају 2022. Ослободићемо институције Српске

„Пале су колијевка Српске и за нас врло битна средина на путу промјена које нас чекају 2022. године. Ми смо данас овдје и бићемо у свакој општини Републике Српске да чујемо наш народ, да разговарамо и још јасније дефинишемо приоритете за вријеме када ћемо преузети пуну одговорност за будућност Републике Српске“, рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић вечерас на састанку Општинског одбора ПДП-а Пале. 

Република Српска 14.06.2021 | 20:39
Промјене нас чекају 2022. Ослободићемо институције Српске

Бореновић каже да је у периоду који долази циљ ослободити институције Републике Српске: 

„Нама је битно изградити снажне институције, а не, као што је сада случај, појединца који жели да одлучује о свему. Институције треба да буду у служби народа и то сваког човјека подједнако, а на њиховом челу да буду људи од струке и интегритета. Ово је више само политичка борба, ово је истинска борба за будућност наше Републике и народа. Није само политичка борба између добра и зла, него је борба између доброг и лошег у правосуђу, здравству, образовању, свакој области живота. Ми ћемо од себе дати најбоље и не пристајемо ни на шта мање од најбољег за наш народ“, рекао је Бореновић. 

Потпредсједник ПДП-а Јелена Тривић рекла је да родно мјесто Републике Српске, Пале и Сарајевско-романијска регија, никада више не смију бити запостављени: 

„Знамо и памтимо жртву коју сте поднијели за стварање наше Републике и ви заслужујете да живите квалитетне животе. Наша мисија је да вратимо достојанство, понос и снагу Републици Српској и на тај начин сваком човјеку који овдје живи. Мој мотив за бављење политиком, али и мотив колега са којима сам вечерас овдје, јесте тај што волимо свој народ. Они који краду од државе, отимају, слабе је, они не воле, нити могу вољети своју земљу и народ. То је основна разлика међу нама и наше дјеловање у власти ће показати ту разлику“, истиче Тривићева.  

Члан Предсједништва ПДП-а Мира Пекић рекла је да је Република Српска богата ресурсима који нису равномјерно распоређени: 

„Данас постоји подјела на владајућу касту која има све и све јој је дозвољено и све остале којима остају мрвице. Ресурсима Републике Српске се мора управљати часно, домаћински и стручно и на тај начин ћемо имати стабилан буџет, а пензије, плате и друга примања неће зависити од задужења, него у првом реду од нашег рада, што је једино исправно“, каже Пекићева. 

(БН)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Бањалука

14.06.2021 20:56

Без Вукана нема напретка! Питање је да ли за њега има позиције!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аа

14.06.2021 21:32

За Вукана нема позиције, мада је и он сам мало искочио из шина

Name

Да али

15.06.2021 09:09

А гдје це онда миле и Жељка и остала многобројна компанија. Вукан би био најфункционалнији као министар муп.а рс

Name

Воицка

14.06.2021 20:59

Док ослободјење стигне од РС.а це остати само русевине!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцеговина

14.06.2021 22:00

Ускоро да нас посетите у херцеговачка општинама. Ви сте најбољи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Но

14.06.2021 22:43

Бољи је Додик. Много је умјеренији политицар

ОДГОВОРИТЕ
Name

НР

15.06.2021 07:56

Мало вас народа слуша. Дајте радите на јачању странке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГТИ

15.06.2021 08:58

Сами це те се ви исклати, избори за годину и висе а ви вец сад не прицате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драшко

15.06.2021 10:40

Треба побиједити на изборима. Забранити да СНСД чланови прелазе у ПДП и СДС. Кривично гонити чланове СНСД који су били на функцијама у циљу рјешавања проблема корупције и трошења јавног новца. Увести ред у јавну потрошњу. Повећати плату функционерима-како не би имали разлога за крађу, а за крађу увести казне од 10 и више година затвора. Е тада не би наши људи ишли у Њемачку већ би овдје живјели од свог рада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бивши посланик

15.06.2021 11:17

Паметан потез пдп, на истоку скоро да и не постоје. Да ли ће им ово помоћи видјећемо?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ви

15.06.2021 13:42

Ма немојте се салити. Немогуце је да о томе сањате. И ста би ви да се то и деси. Куда би окренули,а нема Додика да га пљујете . О цему би ви прицали,ста би радили. Откад вас слусам и гледам ви само о њему. Ниста се од вас друго није цуло. Према томе ја неби смио вама дати глас јер ниста нисте прозборили осим Додик,Игор,Горица,па опет. Па најбољи тест је Драско. Сједи у Бања Луци и само о Додику. Ниста цовек не ради вец само о њему прица. Знаци не играјте се људи,са овима је пропаст гарантовано. Гледајте ста је у бл

ОДГОВОРИТЕ
Name

меxико

15.06.2021 15:32

Док год будете градјане РС дијелили на РОДЈЕНЕ БАЊАЛУЦАНЕ и на сељацине нецете добит изборе Инат је цудо

Name

За боља времена

15.06.2021 15:44

Свака цаст ПДП-у на истрајној опозиционој борби. Вријеме је да овај народ схвати да није будућност у 100 КМ које им владајућа бескрупулозна екипа даје пред изборе. Народ не схвата да је Република Српска наша а не појединаца. Ајмо дати сансу неким новим људима. Постојећи властодршци су заборавили на свој народ и гледају само своје дзепове који, што их више пуне, постају све дубљи. Вријеме је за промјене!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.06.2021 15:55

Треба да се ради и поставити вукана а овако из прице у прицу нема од тога ниста

ОДГОВОРИТЕ