Скандал на утакмици код Бањалуке: Након свађе туча

Фудбалер БСК Огњен Дамјановић ухапшен је у недјељу увече када је са терена улетио на трибине и сукобио се са Чедом Шевариком предсједником ФК Напријед.

Спорт 14.06.2021 | 20:09
Скандал на утакмици код Бањалуке: Након свађе туча

Сукоб се десио на утакмици посљедњег кола Регионалне лиге Запад, управо између БСК и Наприједа, а која се играла у Карановцу код Бањалуке.

Према незваничним информацијама, прије сукоба дошло је до препирања и свађе између Шеварике и Новака Дамјановића, а који је предсједник ФК БСК и Огњенов отац.

У Полицијској управи Бањалука рекли су да су интервенисали због нарушавања јавног реда и мира на утакмици, те да су ухапсили једну особу.

– Након утврђивања свих чињеница биће предузете законом прописане мјере – истакли су у полицији.

У Регионалној лиги Запад већ пар кола влада веома чудна атмосфера, због тога што у виши ранг такмичења иде екипа која има бољу гол разлику, јер су екипе БСК и ФК Горица из Шипова имале исти број бодова.

Тако је екипа Горице у задња два кола дала чак 18 голова, док је БСК стао на „само“ 11 голова. Управо због гол разлике Горица ће идуће године наступати у вишем рангу.

Новак Дамјановић у разговору за Српскаинфо каже да је свему претходила свађа између њега и Шеварике, а везано за изјаву о томе гдје се брани част Фудбалског савеза Републике Српске.

– Шеварика је био веома безобразан и вулгаран. Након што смо сазнали резултат утакмице између ФСА и Горице, а која се играла у Приједору, ја јесам опсовао, али Шеварика је почео веома непристојно да се понаша. Био је јако вулгаран и у једном тренутку ми је дословно опсовао унуку, која има само осам мјесеци – каже Дамјановић и додаје да су то чули бројни свједоци који су били на трибинама.

Истиче да је ту псовку чуо и његов син, који је сједео на клупи и да га је то веома погодило.

– Свако ко би чуо то што је Шеварика рекао за Огњенову кћерку исто би реаговао. Огњен је прескочио ограду и кренуо према Шеварики. Он га је закачио, али је и Шеварика њега тада урадио. Тада се умијешала полиција које је било доста око терена и спријечили су даљи сукоб – истиче Дамјановић.

Он додаје да није задовољан како је полиција реаговала и каже да мисли да су поступили непрофесионално.

– Они су ухапсили Огњена и држали га у полицијској станици до 1.30 часова. Шеварика је такође њега ударио, а њега нису привели. Осим тога, све су нас алкотестирали и једино је Шеварика био пијан, а и поред тога нису га ухапсили – каже Дамјановић.

Он истиче да су одраније навикли на слично понашање Шеварике, али да је овај пут претјерао.

Шеварика се данас није јављао на наше позиве, али је након сукоба дао изјаву за поједине портале.

– Ја сам још дан пред утакмицу рекао да ме не занимају било какве нечасне радње. Играћемо за свој образ, образ Фудбалског савеза Републике Српске и фудбал Бањалуке. Ништа ме друго није интересовало и тако смо се и понашали. Већ приликом доласка на стадион Дамјановић је показивао нервозу, псовао и ове просторе (Републику Српску), Фудбалски савез Републике Српске. Све је кулминирало кад се сазнао резултат у Приједору. Било је код нас 0:1, а у финишу је БСК дао још два гола – изјавио је Шеварика.

Он је додао да је Дамјановић почео  да га вријеђа, и да му спомиње породицу у врло негативном контексту, на шта је он одговорио.

– Јесам, опсовао сам му породицу, дјецу, унучад…То је чуо његов син Огњен , иначе резервни играч на овој утакмици, дотрчао је и ударио ме је. Вратио сам му. Било је ту много полиције јер сам дан раније написао да је меч високог ризика,. Одмах су реаговали Огњена Дамјановића су  ухапсили, а Новаку Дамјановићу и мени  урадили алкотест. Имали смо алкохола у крви обојица и добили прекршајне пријаве. Имам видео запис свега и спреман сам да одговарам за своје поступке рекао је Чедо Шеварика.

(Српскаинфо)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Скептик

14.06.2021 18:29

Од када је БСК домаћин у Карановцу???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Уефа

14.06.2021 18:33

8:0 3:0 Двије екипе се боре за 2 лигу... Задње коло, екипама које играју за улазак у другу лигу треба побједа или го разлика ,имају исто бодова улазак у другу лигу осигурава наравно го разлика(побједе нису спорне за обадвије екипе)! Криминал за Уефу и Фифу!!! Фуј јел се тако воли Р.С.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дјуро

14.06.2021 19:54

нормално би било ако имају исти број бодова да одиграју медјусобни мец на неутралном терену па ко побједи иде даље !!!

ОДГОВОРИТЕ