За Осмијех више: Моззарт обрадовао удружење из Невесиња

Удружење родитеља са четворо и више дјеце „Осмијех више“ у Невесињу постоји већ 15 година. За то вријеме успјели су да окупе чак 108 вишечланих породица. Најбројнија породица у удружењу била је са седморо дјеце од којих је најмлађе тренутно студент.

Република Српска 14.06.2021 | 15:28
За Осмијех више: Моззарт обрадовао удружење из Невесиња

Сада их у стопу прати породица која је прије неколико мјесеци добила шестог сина. Свима њима труде се да помогну у остваривању што бољег статуса у друштву. Помоћ, кроз традиционалну акцију „Хуманитарни тикет у подне“, упутила им је и компанија Моззарт, а тај племенити гест веома их је одбрадовао. 

- Желим да се захвалим компанији Моззарт на донацији, заиста веома лијеп гест. Донирани новац планирамо да подијелимо као џепарац дјеци из вишечланих породица која буду ишла на море - каже предсједница Удружења „Осмијех више“ из Невесиња, Љепосава Граховац.
 „Осмијех више“ окупља и бројне породице са по четворо или петоро дјеце, а критеријум за чланство је да је најмлађе дијете у породици ђак или студент. 

Удружење је основано како би, кроз систем, заштитили мајке четворо и више дјеце, односно помогли им да остваре права на националну пензију и матерински додатак. Иако су свјесни да им тек предстоји борба за та права, задовољни су подршком локалне заједнице. Од дана оснивања имају стално финансирање из буџета општине Невесиње. 

У раду се труде да удружење не представљају као хуманитарну организацију, а породице као социјални проблем друштва, већ његов национални интерес. Зато ријетко траже помоћ од донатора, али им подршка свакако значи. 

 - Са задовољством подржавамо вишечлане породице јер заиста сматрамо да оне заслужују пажњу друштва. Иако ово удружење није тражило помоћ, упутили смо им донацију за подршку у раду на иницијативу племенитог кладиоца, Неше Бриџиса, који се прикључио нашој акцији „Хуманитарни тикет у подне“ - каже руководилац Дирекције корпоративних послова Моззарта, Селма Салкановић.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар