Никола Јокић искључен, Денвер поражен од Феникса

Никола Јокић је искључен у четвртој утакмици полуфинала плеј офа Западне конференције, а без њега екипа Денвера је доживјела пораз од Финикса (118:125) и тако завршила ову сезону.

Кошарка 14.06.2021 | 07:41
Никола Јокић искључен, Денвер поражен од Феникса

Најкориснији играч НБА лиге је послије промашаја и погледа ка судијама који нису свирали прекршај над њим направио јак фаула на Крису Пејну, послије чега је ушао и у жешћу расправу са Девином Букером.

Арбитри су прегледали снимак и донијели одлуку да искључе српског центра због два флагрантна фаула.

– Желио сам да промијеним ритам игре, да нам дам мало енергије, можда да мло промијеним судијски критериј, па сам направио јак фаул. Да ли сам ударио Пејна или нисам? Не знам. Сигурно нисам желио да га повриједим или намјерно ударим у главу. Искрено сам мислио да ме неће избацити – истакао је Јокић.

Све се десило на три минута и 52 секунде прије краја треће четвртине, до тада Џокер је постигао 22 поена (8/13 за два, 1/4 за три, 3/4 слободна бацања), а уз то је имао 11 скокова, четири асистенције и блокаду.

Вил Бартон је меч завршио са 25, Мајкл Портер Џуниор је додао 20, Монти Морис 19, а Факундо Кампацо 14 поена, што није било довољно да се избјегне пораз.

Санси су до четврте побједе у срији стигли предвођени Крисом Полом који је постигао 37 поена и Букером, који је имао три поена мање и 11 скокова.

Микел Бриџис је убацио 14, а Диандре Ејтон 12 поена, док је Џеј Краудер поред девет кошева имао 10 скокова.

(Српскаинфо)

Коментари / 0

Оставите коментар