Огромна змија уплашила мјештане требињског насеља

Огромна змија, дугачка преко метар ипо, престравила је јутрос мјештане требињског насеља Травунија, када су је примијетили на улазу у зграду.

Република Српска 13.06.2021 | 13:45
Огромна змија уплашила мјештане требињског насеља

Престрављени мјештани су се затворили у своје станове јер нико није смио изаћи да је ухвати.

Они су позвали ватрогасце, а затим и Јавну установу „Екологија и безбједност“ која посједује специјализовану хватаљку за змије.

Мишо Памучина, припадник деминерског тима у ЈУ „Екологија и безбједност“ је одмах по позиву дошао са хватаљком и брзо ухватио змију коју ће однијет негдје ван града и пустити је.

„Никада нисам убио ниједну животињу, па ни змију, а до сада сам ухватио оваквих гмизаваца на десетине и то углавном у двориштима и кућама требињских приградских насеља, док их у центру града до сада нисам ловио“, каже Памучина.

Он напомиње да је сваку од уловљених змија возио до требињских крашких неприступачних терена, у камењар који је и њихово природно станиште, па би их тамо и  пустио на слободу.

Додаје да је у посљедње вријеме у Требињу права најезда змија, те да је у посљедњих мјесец дана имао око петнаест оваквих интервенција, гдје су змије улазиле и у куће или би их власници кућа налазили у дворишту.

(Требиње-24.инфо)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

дјуро

13.06.2021 12:32

свака цаст , змије не треба убијати, оне су много корисне зивотиње, многи људи нису свјесни тога и гледају змију само као цовјековог непријатеља!!!Да није змија пацови , мисеви и други гмизавци би преносењем разних болести унистили цовјека!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

13.06.2021 14:00

Змију неволим видети ни на слици искрено бојимсеје висе И'д ицега, невидим њену крист кадје убијем мирније спархам неки замери ко Год хоце

Name

Перо

13.06.2021 17:26

Давно некад због најезде змија сиром Херцеговине су се набављали мунгоси који су дали резултат. У цијелој БиХ и регији нема серума, не дај Боже да кога уједе смрт је неизбјежна. Ајд сто је Херцеговина легло змија ал у Босни је страховит број отровница поскока сто прије 30 г.није било , поскока до тада није било нигдје, волим да планинарим и видио сам око Сарајева страсно велик број поскока , сарки и босанског саргана, као човјек апелујем на посјетиоце природе да се пазе добро , посебно гдје има влаге и камена, поточића и ријека, људи не играјте се , помоћ док додје касно је. Јучер сам планинарио на Нисицкој висоравни и видио сам много змија , Романија такодје, посебно стјеновити дјелови , опрез црвене стијене и око пећине Старине новака. Без чизама до кољена не идите

Name

Хехе

13.06.2021 13:29

Босанска Анаконда...хахахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКО НАМА

13.06.2021 13:34

Добре су змије какви све гмизавци уништавају наше животе и будућност у РС и БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Далибор

13.06.2021 13:54

Браво г-дине Мишо......нека сте ју однијели у њено природно станиште......дивље животиње су равноправни становници ове планете......

ОДГОВОРИТЕ