Кина: Осморо мртвих у фабрици због цурења хемикалија

У несрећи у индустријском погону у кинеском граду Гуејангу осоморо људи је данас страдало, а троје је повређено због цурења токсичних хемикалија.

Свијет 12.06.2021 | 17:38
Кина: Осморо мртвих у фабрици због цурења хемикалија

Инцидент се догодио када су радници истоваривали испоруку метил формата, а у току је истрага, пренела је национална служба за хитна упозорења.

Метил формат користи се у хемијској индустрији и као инсектицид. Може да изазове иритацију на кожи, а токсичан је ако се прогута или удише.

Кинеска економија базирана је на хемијској и тешкој индустрији, а честе несреће са смртним исходима повезане су са слабим заштитним стандардима и корупцијом у надзорним телима.

У несрећама и инцидентима у индустрији, стотине су погинуле последњих година, укључујући 78 страдалих у постројењу на истоку Кине 2019. године.

Медју најтежим несрећама је велика експлозија у хемијском складишту 2015. године у луци Тијандјин, када је погинуло 173 људи, већином ватрогасаца и полицајаца. Узрок експлозије била је нелегална градња и небезбедно складиштење испарљивог материјала.

(Тањуг Илустрација: ЕПА-ЕФЕ/ЈАМАЛ ТАРАQАИ) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Скептик

12.06.2021 16:07

У Кини нешто су учестала процуривања. Хемикалије, цовид...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све је у кини

12.06.2021 16:26

...лажна копија живота! Тамо људи не живе...тамо људи...не постоје. Нема живота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пут свиле?

12.06.2021 18:42

Читао сам застрашујуће истраживање о утицају Кине на државе преко зајмова... Ужас! Корупција је главни покретач за узимање кинеског кредита и тајни уговори. Кина је закупила једну лику у Шри Ланки на 99 година због немогућности отплате дуга ШЛ. Ужас шта Кина ради сиротињи!

ОДГОВОРИТЕ