Италија "разбила" Турску на отварању ЕП!

Фудбалска репрезентација Италије савладала је селекцију Турске резултатом 3:0 у првом колу групе А Европског првенства.

Спорт 12.06.2021 | 09:24
Италија "разбила" Турску на отварању ЕП!

Изабраници Роберта Манчинија су у Риму заслужено славили девету узастопну победу – и то без примљеног поготка.

"Азури" су били знатно бољи ривал, имали више од 20 удараца, наспрам тек неколико ривала и на крају стигли до прва три бода на континенталној смотри.

До тријумфа су стигли у другом полувремену, захваљујући прво аутоголу Мериха Демирала, а потом и сигурној реализацији Чира Имобилеа, односно Лоренца Инсињеа.

Домаћи су контролисали ток читавог меча, а победа над Турском, од које се очекивало много више, пре свега храбрости, ни у једном тренутку није долазила у питање.

Занимљиво, ово је прва утакмица у историји ЕУРО-а у којој је Италија постигла три поготка.

Други меч ове групе одиграће Велс и Швајцарска у Бакуу, у суботу од 15.00.

Након уводних и релативно спорих 15 минута, Италијани су почели да прете и покушавају, најчешће ударцима из даљине.

Током првог полувремена су у два наврата, можда и оправдано тражили пенале, међутим, судија Макели је проценио да гостујући играчи руком нису играли намерно.

До првог поготка стигли су у 53. минуту када је Мерих Демирал у жељи да спречи да лопта стигне на другу стативу неспретно реаговао и послао је у сопствену мрежу.

У 66. минуту Имобиле је дуплирао вођство своје репрезентације. Он је искористио одбитак након шута Спинацоле и постигао први гол за Италију на великим такмичењима.

Чинило се да је Италија након тога могла да да гол кад год је желела, а нови је дошао у 79. минуту, после велике грешке голмана Чакира.

Њега су брзо казнили Берарди, Барела, Имобиле и пре свих Инсиње, који је лопту послао у малу мрежу и потврдио тријумф, 3:0.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар