Кривичне пријаве одговорним у Влади и Министарству

Приређивачи игара на срећу окупљени у Удружењу за приређивање игара на срећу Републике Српске (УПИС РС) разматрају подношење кривичних пријава против одговорних у Влади, Министарству финансија Републике Српске и Републичкој управи за игре на срећу због незаконитости везаних за оснивање и рад предузећа „Електронска видео лутрија (ЕВЛ)“, сазнаје портал ЦАПИТАЛ.

Република Српска 12.06.2021 | 08:56
Кривичне пријаве одговорним у Влади и Министарству

„ЕВЛ“ је предузеће које се бави приређивањем електронских игара на срећу а које су основали „Лутрија Републике Српске“ и њен партнер „Цасинос Аустриа ВЛТ АГ“ из Швајцарске.

Међутим, како се испоставило та сарадња је заснована на неуставним и незаконитим основама, што је потврдио и Уставни суд, али извршна власт у Српској упорно одбија поступити по пресуди.

Приређивачи игара на срећу кажу да разматрају подношење пријава против најодговорнијих лица у Влади, министарству финансија и Управи за игре на срећу због сумње у извршење кривичних дјела злоупотребе службеног положаја и несавјесног пословања, а за што су предвиђене вишегодишње затворске казне.

Сматрају да све досадашње пресуде указују на то да је у овом послу било бројних незаконитости, међутим и поред тих пресуда институције Републике Српске не раде ништа како би исправиле.

Према последњим њиховим потезима, умјесто да исправљају грешке, чини се да се чине све да се страни партнер остави у послу.

Приређивачи кажу да нема сврхе да грађани из буџета плаћу казну за незаконит рад одговорних у институцијама, који ће сигурно бити доказан, те да посљедице својих одлука треба да сносе лично они који су одговорни.

Тужба већ поднесена

Иначе, „Лутрија Републике Српске“ преко тендера донијела незакониту Одлуку којим је компанију из Швајцарске изабрала за свог партнера, а коју је суд касније поништио.

УПИС РС  је заједно са колегама из организације АЛПИС  тражио од Окружног привредног суда у Бањалуци да поништи Уговор о оснивању предузећа „Електронска видео лутрија“ (ЕВЛ) те да се оно затим избрише из привредног регистра.

„С обзиром на чињеницу да је Одлука о избору најбољег понуђача за оснивање заједничког привредног друштва за приређивање игара на срећу поништена од стране Окружног привредног суда наведени акт више не егзистира у правном поретку, те као такав не ствара било каква права и обавезе те се сматра непостојећим“, наводи се у тужби о којој је портал ЦАПИТАЛ писао.

Подсјећамо, о томе како министрица Зора Видовић на све начине покушава фирму из Швајцарске задржати као партнера „Лутрије“ портал ЦАПИТАЛ је писао прије неколико мјесеци у тексту „Зора Видовић спријечила „Лутрију“ да угаси незаконито предузеће“.

(Цапитал)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ц

12.06.2021 07:24

Немојте их ту је добра пара, слијепци само слушају, сутра кад буду у затвору изненадиће се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лотто

12.06.2021 07:29

Бугарски возови путевима српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

12.06.2021 08:29

Додик игра на срецу , и сви који су уз њега морају са њим

ОДГОВОРИТЕ
Name

Букагије, букагије

12.06.2021 08:52

Колико смо безобразни и неваспитани види се сваки дан. Влада РС не проводи одлуке нашег Уставног Суда дакле сопственог суда у РС. А овамо љутимо се на одлуке судова у БиХ, вицемо да су незаконите или неуставне. Не поштујемо ми ништа и то је слика ове накарадне власти која веома постује само корупцију, непотизам и самовољу. А чудимо се сто нам нема страних инвеститора и сто нам расту једино коров и дугови а пада стандард.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

12.06.2021 12:46

Ја се једино цудим да људима није висе доста овако накарадне дрзаве? Или овдје зиве накарадни људи, којима је корупција, крадја, непотизам, просјецна плата од 900КМ коју велики број запослених ни не прима нормална ? Или је пуно свиња које су једнакије од других, па им ова зона сумрака одговара?

Name

БАЊА ЛУКА

12.06.2021 13:12

НАРАВНО, КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ СУ ОБАВЕЗНЕ, А И ПРАВОСУЂЕ У СЛУЧАЈЕВИМА НЕЗАКОНИТОГ ПОСТУПАЊА ЋЕ ОДГОВАРАТИ....

ОДГОВОРИТЕ