Спектакуларно отворено Европско првенство (ВИДЕО)

Утакмицом између Италије и Турске на стадиону Олимпико у Риму вечерас је почело Европско првенство у фудбалу.

Спорт 11.06.2021 | 22:08
Спектакуларно отворено Европско првенство (ВИДЕО)

Првом сусрету на ЕУРО 2021 претходила је церемонија свечаног отварања.

Свечану церемонију отвориле су легенде Роме и Лација Франчесо Тоти и Алесандро Неста који су испуцали лопте на трибине у знак повратка навијача у арену, први пут од марта 2020. године.

Потом је славни оперски пјевач Андреа Бочели отпевао арију “Нешун Дорму” из Пучинијеве опере “Турандо”, а затим је виртуелно изведена химна Првенства “Wе Аре Тхе Пеопле” холандског Ð-а и продуцента Мартина Гарикса и чланова бенда У2 Бона и Тхе Едге.

Борба за титулу шампиона Европе одложена је за годину дана због пандемије корона вируса, а сада ће се играти у тзв. контролисаним условима, са дјелимично попуњеним трибинама, у укупно 11 градова.

Сем у Риму, шампионат ће се играти у Амстердаму, Глазгову, Лондону, Букурешту, Бакуу, Будимпешти, Глазгову, Минхену, Санкт Петербургу и Севиљи, с тим да ће се завршница, два полуфинала и финале, 11. јула, одиграти на лондонском Вемблију.

Титулу брани Португалија, која је пре четири године у финалу савладала Француску, у међувремену освојила Лигу нација и предвођена Кристијаном Роналдом свакако је један од фаворита.

Кладионице процјењују да је фаворит број 1 свјетски шампион Француска, која овај пут има и Карима Бензему, потом следе Енглези, добрим делом због чињенице да су домаћини у завршници, традиционално Нијемци и Италијани, наравно Белгијанци и из другог плана свјетски вицешампиони Хрвати.

Србија ни овај пут неће учествовати, након пораза у баражу против Шкотске, чиме је настављен лош низ дуг двије деценије, пошто је српски тим посљедњи пут наступио на ЕУРО 2000, тада под именом Југославија.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар