"Добро је што нисам потписао нелегална рјешења већине"

Окружни суд у Бијељини потврдио је да је скупштинска већина на нелегалан начин изабрала нове начелнике одјељења у градској управи, рекао је данас након сједнице Скупштине града градоначелник Љубиша Петровић. Владајућа коалиција, на челу са СНСД-ом, наводи да нису задовољни пресудом и да вагају да ли да поднесу жалбу Врховном суду.

Република Српска 09.06.2021 | 20:56
"Добро је што нисам потписао нелегална рјешења већине"

Говорећи о добијеном управном спору у Окружном суду у Бијељини по чијој одлуци су поништена скупштинска рјешења о именовању нових начелника одјељења, градоначелник је навео да је он упозоравао да ће до тога доћи и да је добро што није потписао нелегална рјешења владајуће коалиције.

- Да сам потписао рјешења, плате би добијали начелници који су изабрани на нелегалан начин. Сами тим што нисам потписао та рјешења, уштеђено је више од 200.000 КМ буџетских средстава, рекао је градоначелник Бијељине.

Шеф Клуба одборника СНСД-а Мирослав Миловановић, који је и директор ИП Воде Српске, навео је да ће поштовати одлуку, али да нису задовољни.

На питање да ли ће поднијети жалбу Врховном суду, Миловановић каже:

- Ми унутар коалиције имамо одређена неслагања по овом питању. Наш правни тим нам је рекао ако поднесемо жалбу, може да траје преко годину дана. Ја сам против тога, али договорићемо на нивоу коалиције.

- Извјештај о извршењу буџета у прошлој години избацио је на површину низ минуса у пословању. Милион и 700.000 КМ неизмирене су обавезе јавних предузећа, навео је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић и истакао да се то не смије толерисати.

Потврдио је да је Центар за социјални рад имао дефицит (мањак у каси) од чак милион марака. Он је казао да је подјела тих средстава сад и предмет истраге полиције.

- Према ревизорском извјештају у Центру су трошена средства на нетрансперантан начин односно дата су лицима која нису корисници социјалне заштите, тако да је покренута кривична пријава, рекао је Петровић.

Шеф Клуба одборника ПДП-а Славиша Марковић поставио је питање по којем основу руководство јавног предузећа Регинална депонија „Еко-деп“ тврди да немају минус у пословању, када им град мора да плаћати кредит.

- Конкретно, "Еко-деп" приказује позитивно пословање и исказује нето добит у износу од 40.000 марака, а град Бијељина је платио рату кредита
од 580.000 КМ - навео је Марковић.

И у овој случају градоначелник је био јасан – мора се увести ред у управљању комуналног отпада.

Одборници су подржали одлуку о подстицају за пољопривреду у износу од 1,4 милиона КМ. Такође, упућен је приједлог Влади Српске да се од ИРБ-а узме кредит од милион марака, који ће бити бескаматна средства за пољопривреднике, а камату ће плаћати Аграрни фонд.

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Борац

09.06.2021 19:36

Миско лопов,мисли мозе радити ста зели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нес

09.06.2021 19:37

И кажу да нови градоначелник не ради ништа. Ради, ради...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марас

09.06.2021 20:52

Свака цаст! Казе ма само прица не смије ниста смије смије удара у главу!! Свака цаст Петровицу само туци криминалце ал у главу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Q

10.06.2021 05:54

Могли би ви мало цесце стедити овако паре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душко

10.06.2021 06:05

Можда би потписао да је била боља цифра, овако ништа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗВОРНИК

10.06.2021 07:08

Када ће неко наредити и поштено испитати, центар за социјални рад у Зворнику. Само се запитајте како и шта ради њен вјечити директор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Странац

10.06.2021 09:18

Боље ти је Градоначелниче да видиш нерад свог човјека на челу комуналне полиције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

10.06.2021 21:09

Јос кад би поцео запосљавати струцне људе а не само своје црњеловце био би од ријеци јер си пред изборе био заговорник управо таквог третмана, сви це имати сансу без обзира на то да ли јесу или не у политици, струцност па остало..

ОДГОВОРИТЕ