Настављено суђење за ликвидацију Славише Ћулума

У близини мјеста гдје је убијен Славиша Ћулум неколико дана раније видјела сам два мушкарца с фантомкама на глави како стоје поред пута. Када сам наишла, они су ме поздравили!

Република Српска 09.06.2021 | 16:42
Настављено суђење за ликвидацију Славише Ћулума

Испричала је ово данас у Окружном суду у Бањалуци Љуба Опачић, комшиница убијеног Ћулума.

– Рано ујутру 27. априла сам кренула у банку да платим рату кредита. На око 200 до 300 метара од мјеста гдје је убијен Ћулум прво сам чула да неко прича и мислила сам да то неко ради на ливади. Међутим, послије неког времена два младића су ми рекла “Добро јутро” и ја сам њих исто тако поздравила – рекла је Опачићева.

Страх

Она је додала да је затим погледала у њих двојицу и видјела да имају на глави капе, те да им се само виде очи и уста.

– Након што сам их поздравила, само сам наставила даље. Они су стајали пар метара од пута и били су крупније грађе. Препала сам се и само сам отишла – истакла је Опачићева.

Додаје да их не би могла препознати, као и да није чула шта су причали.

Славиша Ћулум је убијен 15. маја прошле године на локалном путу у Драгочају, бањалучком насељу, а због његовог убиства суди се Синиши Шакићу Кинезу.

Мотор

Данас су саслушана и два свједока која су изјавила да су дан прије убиства видјели мотор с двије особе, који је личио на онај са слика и снимка који је објавила полиција након убиства Ћулума.

Драгомир Цвијић је испричао да ради у Националном парку "Козара" на наплаћивању карти. Он је у суду испричао да је на вијестима видио снимак мотора с двије особе, који је полиција објавила због сумње да су те особе учествовале у убиству.

– Сјетио сам се да је, да је, док сам наплаћивао карте 14. маја сличан мотор, са, такође, двије особе, прошао крај мене. Ја сам наплаћивао карте за нека аута, а тај мотор је прошао пар метара од мене и није се зауставио. Отишао је даље у правцу према Градишки или другим мјестима – истиче Цвијић.

Додаје да је затим погледао и снимак са безбједносних камера у парку и да су оне, такође, снимиле тај мотоцикл на којем су биле двије особе.

– Не могу рећи да је то исти мотор, али је сличан. Видио сам да су те двије особе имале кожне црне јакне и кациге на глави. Један је на леђима имао руксак и дошли су из правца Козаре. Касније, мислим 16. маја, дошла је и полиција и прегледали су тај снимак. Они су узели картицу с видео-снимцима за цијели мјесец – појаснио је Цвијић.

Снимак

Други свједок, Милан Станојевић, испричао је да је, када се пробудио, погледао вијести на телефону и том приликом видио снимак на којем се види мотоцикл. Сјетио се да га је видио 13. и 14. маја на путу крај његове куће.

– То је пут између Подградаца и Турјака, а који пролазе крај моје куће. Када сам видио снимак сјетио сам се да сам примјетио тај мотор. Он је двије вечери у скоро исто вријеме прошао крај моје куће. Ради се о већем скутеру – описао је Станојевић.

Додаје да је одмах ујутру назвао комшију, који је полицајац, и рекао му да је видио тај мотоцикл, а касније је дао изјаву и инспекторима.

– Мотоцикл је био црно-смеђе боје, а обје особе су на глави имале црне кациге са црним визирима. Имали су црне јакне, а један од њих је имао маскирне хлаче. Онај што је сједио други на мотоциклу, на леђима је имао маскирни руксак. Мислим да су обојица били мушкарци, зато што су били крупнији. Нисам примијетио да имају дугу косу испод кациге – појаснио је Станојевић.

Према његовим ријечима они су отишли у правцу Турјака.

(Српскаинфо)

Коментари / 0

Оставите коментар