Младожења Златко побегао пред свадбу и оставио младу и сватове у шоку!

Од свадбеног весеља које је требало да се одржи прошле суботе у селу Честин код Груже није било ништа.

Забава 08.06.2021 | 18:34
Младожења Златко побегао пред свадбу и оставио младу и сватове у шоку!

Наиме, Јана П. и Златко В, обоје у четрдесетим годинама, само су се примакли „лудом камену", али стали на њега нису. Младожења, родом из Бихаћа, предомислио се у последњем тренутку, побегао за Београд, оставивши за собом у шоку и младу, и сватове...

Све се догодило у ноћи пред венчање, у близини манастира Каменац, задужбини деспота Стефана Лазаревића. Наводно је свађа младине родбине и младожење кумовала да Златко побегне у свитање на дан свадбе. Шок међу онима који су се спремали за весеље у фамилији је и даље присутан, док је у гружанском крају прича о одбеглом младожењи без сумње тема број један.

Даросава Николић има 80 година и она је са остављеном младом даљи род. Њена баба је из Честина.

- Јана живи у Београду, али је често долазила овде на село у дедовину са другарицама, за празнике. И онда је звала и рекла да хоће да се уда и да славље прави у нашој старој кући, у брду. Мој син и унук су све средили и уредили. Купљено је пиће, печење је исечено, дотерана је хладњача, цвеће за украшавање. Позвани су и сватови. Овде у мојој кући су спавали у четвртак у ноћ, и у петак су Јана и њен младожења Златко обукли младеначка одела. Били су много лепи онако заједно. Он бриџ панталоне и опанке, везене чарапе, кошуљу... И она је имала опанке и ношњу. Отишли су у Борачки крш, ваљда да се сликају тако. Није их било цео дан, зовем ја телефоном унука и кажем да поране мало, да се наспавају пред свадбу. Али њих нема - прича Даросава.

Док је баба Даросава целе ноћи пратила време и бринула да случајно не падне киша на дан весеља, није ни слутила да се одиграва права драма.

- Спремила сам шта ћу да обучем и чекала ујутру да дође рођака да ме нашминка. Хтела сам да се проведем, кад видим, ево га унук. Пита ме: „Шта радиш баба, где ћеш?" Гледам, чудим се што ме то пита, а он: ,,Реко ми Златко, од венчања нема ништа, и отишао јутрос око четири." Мало се попило, дошло до расправе са родбином и младић се покупи и оде... Мислила сам да се шали, али нажалост истина је било - каже Даросава, којој телефон звони и неколико дана након овог догађаја, јер се људи још увек нису начудили и распитују се шта је било.

Несуђена млада се очигледно радовала свом венчању, јер је до танчина све припремљено у великом стилу. Хтела је да се свечаност обави баш ту, јер је и крштена у манастиру Каменац. Стара породична кућа у брду је сређена, двориште покошено, чак је обезбеђен и бели коњ да га млада пројаше кроз село.

Уместо свадбене параде, матичари који су се спремали да обаве свој посао ујутру су добили неочекивани позив. Са друге стране жице била је Јана, и рекла им да не долазе јер младожење нема. Углавном, гости су се џабе сређивали и купили поклоне, а многи су се вратили са пола пута. На срећу, печење је продато другима, пиће је враћено, тако да велике штете и нема. Једино коња нико није јахао те суботе.

(Курир.рс/Информер фото: Профимедиа) 

Коментари / 0

Оставите коментар