Након скандала руска тенисерка пуштена из затвора

Руска тенисерка Јана Сизикова, која је ухапшена због сумње на намештање меча на прошлогодишњем Ролан Гаросу у Паризу, пуштена је данас из притвора.

Спорт 04.06.2021 | 21:13
Након скандала руска тенисерка пуштена из затвора

Сизикова није формално оптужена, али остаје под истрагом, речено је агенцији Асошиејтед прес у париском тужилаштву.

Сизикова је ухапшена у четвртак у Паризу пошто је одиграла меч у дублу на Ролан Гаросу.

Рускиња је негирала наводе, а њен адвокат Фредерик Бело рекао је за АП да 26-годишња тенисерка жели да уложи жалбу због клевете. Он је рекао да је тенисерка шокирана.

"Стављена је у притвор као криминалац. Она је рекла да је невина и није желела да јој помажем током испитивања пошто се сматра жртвом", навео је.

Бело је рекао да је данас почео да је заступа, када су га контактирали тенисеркини родитељи.

Тужилаштво је саопштило да је Сизикова ухапшена због "подмићивања у спорту и организоване преваре за дела која су највероватније почињена у септембру 2020. године".

Јединица француске полиције специјализована за превару приликом кладјења и намештање утакмица, случај против Сизикове је покренула прошлог октобра.

Није наведено који меч је сумњив, а поједини немачки и француски медији пренели су да су у време прошлогодишњег Ролан Гароса били сумњиви обрасци кладјења на меч првог кола женског дубла који су 30. септембра играле Сизикова и Американка Медисон Бренгл против румунских тенисерки Андрее Миту и Патриције Марије Тиг.

Сизикова је у петом гему другог сета изгубила свој сервис без освојеног поена, а током гема је направила две двоструке сервис грешке.

Лист Паризијен пренео је данас да су десетине хиљаде евра у неколико кладионица у различитим земљама уложене на опкладу да ће румунске тенисерке освојити тај гем.

Тениски савез Француске саопштио је да неће коментарисати случај док траје истрага.

(Бета)

Коментари / 0

Оставите коментар