Шукало: Сада радимо као швајцарски сат!

Сви који мисле да је странка дужна да им нешто да, радно мјесто, функцију, позицију на компензационој листи, прво нека се запитају шта су то они дали странци и чиме су то заслужили, а онда и да ли су дошли на праву адресу, рекао је Шукало.

Вијести 04.06.2021 | 17:26
Шукало: Сада радимо као швајцарски сат!

Члан повјереништва СДС Бањалука Борис Шукало истиче да ће након неколико мјесеци припрема и реорганизације, бањалучки СДС ускоро бити спреман да се појави пред грађанима и да им понуди једну нову врсту политике коју ће представити на терену.

– Успјели смо да окупимо доста квалитетних кадрова, младих људи и оних средње доби, на које рачунамо у будућности. Има ту оних који су одавно дио СДС-а, али и потпуно нових лица. Ускоро ћемо кренути међу грађане, од којих очекујемо да се укључе са својим идејама и виђењем могућих начина да се у будућности ријеше неки од проблема који их оптерећују, најављује Шукало.

Подсјећа да је у протекла два изборна циклуса било доста проблема у раду ГО СДС Бањалука, што је на крају резултирало и лошим резултатом на посљедњим локалним изборима.

– Градска организација је у протеклом периоду дјеловала као неувјежбан оркестар, а сада радимо као швајцарски сат. Доласком Милана Радовића на чело бањалучког СДС-а ствари се из темеља мијењају. Нова енергија, квалитетна организација и воља да се странка врати на мјесто које јој припада у овом граду, елементи су који покрећу и који ће, сигуран сам, резултирати успјехом, категоричан је Шукало.

Он истиче да је Радовић у СДС дочекан раширених руку, што потврђује и податак да је почетком године у само четири дана на састанак с њим дошло око 600 чланова странке. Шукало наводи да активисти и чланови повјереништва раде на терену и да слиједи низ скупова са грађанима у свим већим бањалучким насељима.

– На проблеме из прошлости се нећемо освртати, али их нећемо ни заборавити, јер из тих грешака морамо извући поуке. Сви који унутарпартијске проблеме мисле рјешавати на друштвеним мрежама и у медијима, умјесто кроз органе странке и разговор, треба да знају је СДС у својих 30 година постојања доживио низ удараца који су дошли од страних или домаћих политичких фактора, али их је све преживио и опстао, подсјећа Шукало.

Каже да су се градској организацији СДС Бањалука посљедњих неколико мјесеци обратили многи који желе да допринесу напретку странке и њеном бољем позиционирању, али да опструкције и уцјене којима неки прибјегавају у потрази за својим позицијам нису прихватљиве.

– Сви који мисле да је странка дужна да им нешто да, радно мјесто, функцију, позицију на компензационој листи, прво нека се запитају шта су то они дали странци и чиме су то заслужили, а онда и да ли су дошли на праву адресу. Ако не схватају да странка креирањем квалитетних политика, преданим и одговорним радом, а потом и освајањем власти треба да мијења амбијент у којем живимо на боље, онда таквима и није мјесто у политици, каже Шукало.

Додаје да странка не постоји због појединаца и њихових жеља и нереалних амбиција, и да је политика посао у којем се тимски игра за побједу.

– Добродошли сви који желе да раде у новом тиму који је већ урадио велики посао у оквиру припрема за формирање новог градског одбора. Мјеста има за све и свако ће добити прилику да покаже шта зна и колико може, закључује Шукало.

(Истинито)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

!

04.06.2021 15:36

Браво Борисе! Коначно да дођу до изражаја људи који вриједе у СДД у

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

04.06.2021 16:00

Хахахаха.....ма јесте...

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

04.06.2021 16:05

Шешић, шта каже он?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Врбас

04.06.2021 21:14

Да је паметан давно би вас напустио.

Name

Тако

04.06.2021 16:06

И треба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КСС

04.06.2021 16:54

Лијеп оптимистичен текст, радујем се обнови странке у чијем формирање сам прије 31г и сама учествовали дала велики допринос на задацима који су ми били изван странке. Све сам радила у име идеје СДСа од 1990г до данас. Мој пример нека послужи и другим члановима. Никад ништа од странке нисам тражила само јој доприносила. Зато са Божијом помоќи уз свој народ до коначно свргавања оних којима је Република Српска најмање света.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

04.06.2021 17:15

Тако брате скините нам са ледја бјелосвјетске демагоге попут Сесица. Цовјек је СДС довао до 3000 гласова у БЛ и има морала и да несто писе коментарисе и даје своја мисљења без дана радног стаза у икаквој продуктивној области. Док је таквих људи и ухљеба нико паметан ,иновативан и нормачан у странку доци неце. Висе би сваки гитариста и пјевацица гласова добилин од њега . Сто прије их посаљете на биро рада прије це партија прогледати ,продисати и отворити се простор за нове и племените људе са новим идејама. Ове истросене посаљите у нове партије ,њима таман треба оваквих демагога ,њима јос свега недостаје па и таквих кадрова...

ОДГОВОРИТЕ
Name

кос

04.06.2021 19:30

Шта ти знаш о прошлости?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сањанин

04.06.2021 21:45

Напокон да неко проговори о трговцима и пијачарима у Бањалучком СДС-у! Зна се тачно на кога је мислио! Поздеав

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОКТОР

05.06.2021 00:17

Ништа од тога, има да вас Додо разбије на изборима као никад.

ОДГОВОРИТЕ