Цвијановићева: Њихова партијска књижица је индекс

Гдје престаје логика, почиње политичка промоција, утисак је са данашњег (псеудо) догађаја у Градској управи Требиња. Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић присуствовала је припремној настави за пријемне испите коју је за матуранте организовала Градска управа Требиње.

Република Српска 03.06.2021 | 17:49
Цвијановићева: Њихова партијска књижица је индекс

Овоме је претходио састанак са градским руководством који се одвијао иза затворених врата и на коме ништа конкретно није договорено.

Акцентујући значај високог образовања за сваког појединца, матурантима се прво обратио градоначелник Требиња Мирко Ћурић који већ годинама, у својој званичној биографији, као и од медија, крије које је основне студије завршио, када и гдје.

Потом им се обратила Цвијановић која је истакла да је “за РС важно да има што више високообразованих кадрова јер је будућност на младима”.

“Ви сте људи који ће за неколико година бити дио великог животног система у коме се кући и ствара се породица, али се, исто тако, доприноси систему на свом радном мјесту. Зато је важно да наши кадрови буду добро школовани и добро припремљени. Давно некад сам слушала паметне људе или сам то негдје прочитала, па каже:

Узвишене ствари су да лијечите човјека, да образујете човјека, иза тога да му градите гдје ће да живи и станује и да га браните на суду од неправде. То је некако то. Оно што је важно за личност, за живот, за оно што градите, испада да је то то”, казала је Цвијановић.

Она је истакла да “без студија и без републике која има много студената и добро школованих људи нема ни праве будућности”.

“Ако погледате по свијету, препаднете се од високих процената. У појединим земљама Скандинавије малтене су сви завршили факултет, невјероватно. И препаднете се на други начин кад видите негдје како је ниска стопа високошколованих, али то су друге земље и они су другачији”, рекла је предсједница Српске.

На питање нашег портала каква је порука будућим студентима то што у Влади Српске сједе људи са упитним дипломама, као и то што Милорад Додик отворено поручује да “можете бити најбољи студент, али да вам то ништа не вриједи ако нисте у власти”, Цвијановић каже да у институције система “улазе и људи који су постигли сјајне резултате на факултету” те да им је приправнички стаж “награда да не иду на Биро”.

“Ви морате прво да кажете колико је то људи у Влади који су са упитним дипломама. Ја сам генерално против тога да се стичу упитне дипломе, а поготову да се на основу њих остварују нека права. Млад човјек и стар човјек, уколико жели да управља процесима, сигурно мора припадати некој политици, ја не кажем којој.

Тамо у Владу и у друге инсистуције система, јавна предузећа и на друга мјеста, улазе и људи који су сјајне резултате постигли на факултету и то им је награда да не морају да иду на Биро, него да ту одраде приправнички стаж. А дипломе су, ако су упитне, проблематичне, спорне и упитне, и ту нема никакве дилеме и такви не треба да раде нигдје.

Нити је то Милорад Додик свео на причу о партијској књижици, нити се то може свести. Њихова партијска књижица је онај индекс који показује да су били сјајни резултати, а то значи и да су то сјајни и посвећени људи”, одговорила је Цвијановић за "Директ".

(Директ)

Коментари / 27

Оставите коментар
Name

Спецификациаја

03.06.2021 16:04

Побједе над медиактивитетом и психолоским ратом је јасна. Трзисно новинарство, прототипи, медајле, лицни организери информација, несто као мапе информација за цивиле које они за себе раде. А сто се тице фасизма и свјестских ратова то је ограницено нуклеарном равнотезом. Сто се тице ратних искриста, и она су вец ресавањем ове медиактивитета и незадовољства и нереалности, у фази превазилазење. УН није бас по овом питању задовољавајуци јер не промовисе ове вриједности саркофага медиакативитета нити их је кад узимао обзир, зато сто их се није ни сјетио, јер се узадо у то лукавство, да мозе трајати, па и мозе, наравно, али трзисте диктира, као и сто свако од нас датнас користи не знам друствене мрезе медије и те ствари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе Хе

03.06.2021 19:48

Аууу земљаће , да и ти ниси завршио престижни универзитет у Грудама или Кладњу ?

Name

Принцип Валтер

03.06.2021 16:06

Ипак, Тесла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.06.2021 18:42

Једно причај, друго ради, треће мисли. Тешко нама.

Name

?

03.06.2021 16:13

?

ОДГОВОРИТЕ
Name

!!!

04.06.2021 05:29

Ко год гласа за секту је тог интелектуалног нивоа или мање.

Name

хандркац

03.06.2021 16:13

мала се у све разумије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Је ли ико ово ахватио?

03.06.2021 16:17

Како причати, а ништа не рећи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ахааааа

03.06.2021 16:23

Знаци сви су заслузили доказали се на својим радним мјестима прије награде па наградјени нспример тегелтијеее мајкициии дјокициии бањции цубриловици стевандиц обрен мицици оооо црнааа земљооо отвори се!!опет овдје поток тамо грм!!а ливадааа?? А зато она ниса кљуцеве града Бањалукее!!??? Наградјена!!или ти ја не разумем?! Ста је писац хтјео реци???? Која вредновања!??? Јадна омладина партијасаа!!то знам! Сигурно да је јадна!моје мусљење!тацкаа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђед

03.06.2021 16:29

Школовање младих је најважнија ствар за сваку земљу. Нажалост ми највећи део младих школијемо за друге земље. Наше странке и политичари, бар ови на власти, нису способни да организују привреду и друге дјелатности како би запослили све. То је она права штета, а затим и колико кошта школовање сваког појединца. Ми у ствари школујемо кадар за друге земље!мЗашто?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Дјед

03.06.2021 21:32

Не брини се, сви ти заиста сколовани и способни млади који одлазе у свијет нису се сигурно образовали у Српској. Ми немамо ни један једини добар универзитет, паметна дјеца сколују се у Србији и Хрватској, а онда путују даље у свијет. Нас не костају ниста, насе младе сколују друге дрзаве за треце дезаве. Ми слободно моземо затворити насе дрзавне факултете, толико су лоси да је то за плакати, а дјеца после свакако не могу да се запосле. Дзаба бацамо паре на то... оставимо ове експресне сколе и факултете гдје се купују дипломе, јер се свакако само одатле могуце запослити. Оно мало памети сто имамо свакако це ици у Београд или Загреб по квалитетно образовање и вриједну диплому, а онда наставити пут даље.

Name

петар

03.06.2021 16:39

СРАМ ВАС БИЛО ! Ви да привате о високом образовању. Да вам поцнем набрајати ко је И код кога И за колико купио коју диплому и који неписмењаци раде на каквим позицијама. Срамите се. СНСД је унистио српски народ. Молили сте за пролазне оцјене

ОДГОВОРИТЕ
Name

АКТИВИСТА

03.06.2021 16:49

113% истину преводи. Иначе је и радила за странце као преводилац. А сада преводи за секту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е сваста

03.06.2021 17:04

па када це ова лујка престати да лупа зар НЕВИДИ да су купљене ДИПЛОМЕ ЈАЦЕ од било које дипломе ДРЗАВНОГ ФАКУЛТЕТА и њих је ПУНА ЗГРАДА ВЛАДЕ ТУКО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цццц

03.06.2021 17:19

Неко има папире али нема сколских другова, питајте је за њих

Name

др.

03.06.2021 17:25

Шта је градоначелник завршио? У Гацку у некој гаражи вишу пословну школу. СРАМОТО.

Name

Ову

03.06.2021 18:21

Треба преводилац!!!! Зна ли ко превод????

Name

Само преносите овог створа

03.06.2021 17:11

Она цим отвори уста ради за опозицију хехе

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКО НАМА

03.06.2021 18:00

О како је лепо бити глуп.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бисерка

03.06.2021 19:04

Ти и твоји сектаси, нити образујете како треба, нити младима стварате услове за нормалан живот, нити га браните од неправде, од вас ништа паметно нити могу научити нити чути! Најпаметнија си кад ћутиш!

ОДГОВОРИТЕ
Name

доста лажи...више...

03.06.2021 19:09

Пред Уставним судом БиХ је покренут процес у вези са случајем, а раније одлуке највишег судског ауторитета у БиХ наводе да располагање водним потенцијалима Дрине, све до доношења закона о статусу државне имовине на нивоу БиХ, има искључиво држава БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНСД

03.06.2021 19:48

Ееее,а како је само лијепе цизмице купила у Требињу па то је врххх,ко вели недај бозе поплава нек се надју...ха ха ха,нек те носи само ДЈАВО и тебе и Рудоњу народу са грбаце!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаик

03.06.2021 19:52

Ако ико познаје градивио, преседница познаје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Постено

03.06.2021 20:38

Госпођин је испричала бајку за животиње,само нема ријечи у нашем језику која даје значење њеној мисли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жика

03.06.2021 21:47

Па СНСД је легализовао купљене дипломе, а то се види у све и једној институцији,установи,болници,сколи...о цему причате висе,како вас није срамота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д

04.06.2021 04:41

Хахаха...чланови, сада купујте индексе са десеткама. Мало ће бити скупљи али имате ви пара, није то ништа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сведено је то криминална секто

04.06.2021 08:46

Све на најгоре могуце крсење људских права у најгорем облику и то кроз скарадне законе којима ститите искљуциво непотизам, криминал и корупцију,експлоатисете а ускрацујете права свакоме ко није дио васег умрезеног мафијасења. Довољан примјер . "приправник-волонтер" па редом.....

ОДГОВОРИТЕ