Зашто Додик плаче за Инцком? Шта је Инцко урадио за Српску?

„Поставља се питање зашто господин Додик толико плаче за господином Инцком? Шта је то Инцко добро урадио за Републику Српску да се толико тугује за њим...", пита Црнадак.

Република Српска 03.06.2021 | 13:00
Зашто Додик плаче за Инцком? Шта је Инцко урадио за Српску?

Коментаришући јучерашњи састанак представника Републике Српске са предсједником Србије Александром Вучићем, потпредсједник ПДП-а Игор Црнадак каже да остаје нејасно како српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик планира да манифестује изостанак сарадње са новим високим представником у БиХ: 

„Ако ћемо гледати по прошлости, он ће онда сасвим нормално комуницирати са високим представником, а све што говори ових дана је само прича од које неће бити ништа. Поставља се питање зашто господин Додик толико плаче за господином Инцком? Шта је то Инцко добро урадио за Републику Српску да се толико тугује за њим? Инцко је тај који је Републику Српску поредио са НДХ.

Зашто толико Инцко већ недостаје Додику и чему оволика кукњава? Једноставно, зато што је могао да ради шта хоће док је Инцко био ту“, каже Црнадак, подсјетивши да је Додик на претходним Општим изборима побиједио и тако што је пријетио пензионерима, докторима, запосленима у „Електропривреди“, док је Инцко то прећутно подржавао. 

„Након састанка са представницима Републике Српске, предсједник Србије, господин Вучић, био је врло прецизан: Србија ће инсистирати на поштовању Дејтонског мировног споразума. С друге стране, примјена Бонских овлаштења је превазиђена, нема је већ дуго и вјерујем да су тога свјесни и домаћи и међународни фактори“, каже Црнадак. 

Говорећи о најави Србије да ће тражити да нови виски представник подноси редовне извјештаје, Црнадак сматра да се од тога не треба правити било каква драма, јер је нормално да Србија као гарант Дејтонског споразума има право да буде информисана о активностима виског представника. 

Он је подсјетио да спирала радикализма постоји још од 2006. године, када се у кампањи Харис Силајџић залагао за БиХ без ентитета, а Додик за отцјепљење Републике Српске: 

„Тада је већ било спремно затварање Канцелкарије високог представника. Да те структуре нису побиједиле 2006. године, данас овај протекторат више не би био у БиХ“, тврди Црнадак. 

Осврћући се на састанак у Београду, Црнадак је истакао захвалност Србији за помоћ при процесу имунизације грађана: 

„За свакодневни живот и проблеме с којима се грађани суочавају, можда најважније вијест данас из Београда јесте та да Србија отвара врата људима из региона, Републике Српске и БиХ за слободну вакцинацију“, истакао је Црнадак. 

Говорећи о актуелној политичкој ситуацији, Црнадак каже да опозиционе странке инсистирају на промјенама Изборног закона које би омогућиле да грађани без страха, пријетњи и слободно изађу на изборе, али да чак и ако се то не деси, промјене у Републици Српској 2022. године су неминовне: 

„У Бањалуци се људи сада готово стиде рећи да су у СНСД-у. Срамота их је признати да су некада гласали за ту странку. Људи их овдје више неће. Постоји талас који се шири и значи само једно – промјене. Имаћемо нову власт, нову Владу и структуру која ће СНСД послати у политичку пензију“, закључује Црнадак. 

(БН)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

аналитицар

03.06.2021 11:17

Ајде Црнадак па нисмо толики дебили па да не знамо да Србија није никакав гарант ДС.Нема гаранта ДС само свједоци потписници.Ти као бивси министар треба то да знас.Има нас који знају цитати.Сто се тице извјестаја коме це се давати процитај јуцерасње сопастење ОХР и бит це ти јасно.ОХР нема покровитеља и није никоме дузан извјестаје,а поготову Србији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.06.2021 11:58

Слаб си ти аналитицар. Госп. Црнадак је све у праву.

Name

РЕ аналитицар

03.06.2021 12:40

ово си изврсно рекоа, свака цаст , ОХР нема покровитеља да поједицнано подноси извјестај, они као потписници су једино свејдоци дејтонског споразума

Name

Ре

03.06.2021 13:18

Инцко је био главни гост у Бакинцима.

Name

БАЊА ЛУКА

03.06.2021 11:19

БРАВО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лирика

03.06.2021 11:24

Миле је обицна фуксра са поктаденим парама двије милијарде од сиротиње.Паре је депоново у Бјелорусији,Русики и Србији.То су поуздане информације.Досла ГУЗА до зида јер це га 100% смијенити Сцхмит и ваља онда народу полозити рацун,а онда у Зеницу у прдекану и онда се нема курцити висе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зато сто

03.06.2021 11:27

Ти ниста не радис а питас глупа питања, а овај је макар био пристојан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глобал зитизен

03.06.2021 11:44

Све је фино рекао само је један дјелиц и он слагао. Када нотар састави уговор или неки други документ мени , Црнадтку и рецимо Милету ко је онда гарант . Ја, Црнадак,Миле или нотар односно дрзава. Упорно понављати глупости неце их с временом претворити у реалност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иџо Тахмишчија

03.06.2021 11:52

Инцко га није дирао. Сеоски ђилкош, лопов, ратни профитер, канцер Републике Српске - Милорад Додик је пљачком уништио Српску. Дозвола за убијање Републике Српске на нивоу Џемс Бонда и његове дозволе за убијање. А то што су лајуцкали један на другога, представа за неписмену марву у нас. Већ полуписмене и непоткупљене нису могли изварати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

анна

03.06.2021 13:33

Добро си га описао, потписујем сваку рјец! Он вец одавно зна да му је крај, а паре це бити заледјене. Много већи државници нису никад добили покрадене паре назад. Сваки почетак има свој крај, па тако је и са бајом!

Name

Па

03.06.2021 20:32

Ста си ти црнадак урадио за Србску?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Репликар

04.06.2021 04:04

Купио је материјал у Српској за своју вилу и градили су му радници из Српске. Платио им је уредно све.

Name

МЕЦАВА

04.06.2021 15:12

Стаце врљо да уради кадје сам излуда .

Name

Додиков вокабулар

03.06.2021 23:28

Додик плаце јер висе не смије вриједзат као сто је вриједзао инцка . Сад це Додо добит по лабрњи . Додиков је плац одгој кућног вокабулара према другом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дадо

04.06.2021 12:36

Паћеници о чему ви причате, знате ли да је ово 21. вијек, ви просипате лажи сваким даном као да не постоји ниједан други медиј него ви, ко вама више вјерује, па ви ни сами себи не вјерујете, на шта сте спали када уступатеw оволики простор разним Црнатцима, Станивуковићима, Шаровићима, Радовићима.