Суд одбио Лутрију БиХ у спору против Лутрије Србије

– Лутрија БиХ безуспијешно покушава да спаси посао вриједан 400.000 марака са фирмом „Нирвана“ из Хрватске везан за модернизацију софтвера за „ТВ Бинго“ те софтвера за уплату и исплату срећки.

Босна и Херцеговина 01.06.2021 | 14:09
Суд одбио Лутрију БиХ у спору против Лутрије Србије

Наиме, Суд БиХ је одбио њихов захтјев да преиспита раније донесене одлуке а на основу којих је ова набавка поништена, са чиме су исцрпили скоро све правне љекове.

Иначе, ову набавку је оспорила Државна лутрија Србије по чијој је жалби из 2019. године она поништена од стране Канцеларија за разматрање жалби (КРЖ).

Жалба се заснивала на томе да је приликом додјеле уговора и избора „Нирване“ вођен преговарачки поступак без објаве обавјештења, а за који није постојао законски основ.

Међутим, у Лутрији БиХ нису одустајали те су покушали на све начине партнера из Хрватске задржати у послу.

Прво су се жалили КРЖ-у на одлуку којом се тендер поништава, али је њихов захтјев оцијењен као неоснован.

На основу тога су поднијели тужбу Суду БиХ који их је такође одбио.

Тражили су од Суда да своју одлуку преиспита, али је Захтјев прије неколико дана одбачен, што значи да су исцрпили скоро све правне љекове.

„Вијеће за управне спорове је по схватању апелационог вијећа правилно закључило да је тужени орган (КРЖ) законито поступио када је одбио као неосновану жалбу тужитеља (Лутрија БиХ) коју је уложио на оспорено рјешење којим је уважена жалба Државне лутрије Србије“, стоји у одлуци Суда БиХ.

Подсјећамо, предузеће „Нирвана“ и Државна Лутрија Србије су стари партнери, чија се сарадња неславно завршила.

Предузеће из Хрватске нашло се у жижи јавности 2015. године када их је „Државна лутрија Србије“ означила као главног кривца за скандал током лото извлачења, јер су користили њихов софтвер.

Да подсјетимо, током једног од извлачења у јулу те године се на екрану појавио број кугле која се и даље вртила у бубњу, односно прије него што је из њега изашла.

Међутим, са друге стране из „Нирване“ су то негирали уз контраоптужбу да им је све наштимано како им се не би платио дуг који српска лутрија према њима има од 2011. године.

Недавно је власник „Нирване“ Арсен Доброта коментарисао овај случај и казао како Државна лутрија Србије покушава на овај начин да спријечи даљи развој и експанзију Лутрије БиХ.

(Цапитал)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Милко

01.06.2021 12:46

Лутрију држи ХДЗ. Чуди ме да Додик није средио браћи да немају проблема са Лутријом Србије.

ОДГОВОРИТЕ