Мјере за туристе: Авионом у Грчку од 7. јуна

Грчка управа за цивилно ваздухопловство (ЦАА) најавила је продужење ограничења авиопутовања како би спријечила ширење ковид-19 до понедјељка, 7. јуна.

Свијет 30.05.2021 | 15:43
Мјере за туристе: Авионом у Грчку од 7. јуна

Овим је забрањен улазак у Грчку држављанима других земаља који долазе ваздушним путем, али не и држављанима ЕУ и Шенгенског простора, њиховим супружницима или партнерима и њиховој малољетној дјеци, пренијела је АНА.

Из забране су изузети путници који путују из есенцијалних разлога и особе са сталним боравком из 22 земље: Србије, Аустралије, Северне Македоније, Уједињених Арапских Емирата, САД, Велике Британије, Израела, Канаде, Белорусије, Бахреина, Новог Зеланда, Јужне Кореје, Катара, Кине, Кувајта, Украјине, Руанде, Русије, Саудијске Арабије, Сингапура, Тајланда и Босне и Херцеговине.

Сви путници који стижу у Грчку морају да попуне и предају ПЛФ образац на сајту хттпс://травел.гов.гр који садржи њихове податке о контакту у земљи.

Сви путници старији од пет година који улазе у земљу морају да приложе сертификат издат од јавног органа или овлашћене лабораторије о вакцинацији против ковида, негативни ПЦР тест или доказ да су се опоравили од вируса.

Они могу бити подрвргнути насумичном тесту на ковид-19, који је обавезан и морају да буду у карантину 14 дана уколико се утврди да су позитивни.

(Тањуг)

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Лоби ме

30.05.2021 14:22

Равно ми до мора ...грчког.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.05.2021 22:18

Е бас вала, заболе ме за болесне будале. Нек се сами брцкају у своје море ????

Name

Мурија

30.05.2021 21:01

Засто не уведосе курс од 3 месеца за улаз у дрзаву, ја идиота цовеце.

ОДГОВОРИТЕ