Горица Поповић добитница престижне награде за улоге на радију!

Овогодишња добитница плакете "Витомир Богић", признања Драмског програма Радио Београда за изузетан допринос радиофонији, јесте глумица Горица Поповић.

Магазин 30.05.2021 | 13:17
Горица Поповић добитница престижне награде за улоге на  радију!

У радио-драми дебитовала је 1974. године и од тада је остварила 70 улога, али су њене везе са Радио Београдом још старије и чвршће.

- Ово је једна лепа награда која ми значи јер је радио добар део мог уметничког живота. Први наш сусрет, ако не говоримо о дечјем програму "Добро јутро, децо", био је у емисији "Студио 6 вам пружа шансу". Након што сам прошла на аудицији, стигла сам у Београд и снимала у студију Радио Београда. Певала сам уз ансамбл чувеног Душка Радетића неки шлагер и тако је почело моје дружење са радиом - сећа се Горица за Курир и додаје:

- Касније сам као студент снимала мале радио-драме. Имам преко 70 улога у њима. Радио веома волим, али је, нажалост, све мање у фокусу и можда се не слуша колико би требало. Пре свега мислим на Радио Београд, који има фантастичне емисије, и говорне и музичке, нарочито драмски студио, који снима дивне драме. Реч је о дивном медију који захтева богатство гласа и емоција, јер само кроз глас можеш да даш живот лику. Најважнија ми је улога Едит Пјаф у причи о њеном животу - истиче глумица, чија је каријера овенчана бројним признањима, од којих је само 2019. године добила награде "Жанка Стокић" и "Павле Вуисић". - Нешто су ме напали с тим наградама, али лепо је, није лоше - у свом шаљивом маниру завршава уметница.

(Курир.рс Фото: принтсцреен)

Коментари / 0

Оставите коментар