Новак Ђоковић освојио турнир у Београду

Добра увертира за Ролан Гарос! Новак Ђоковић је освојио АТП 250. турнир у Београду и тако дошао до 83. трофеја у каријери, а овај му је драг, јер је пред његовим навијачима. Био је ово трећи тријумф у Београду.

Тенис 29.05.2021 | 15:43
Новак Ђоковић освојио турнир у Београду

У финалу је пред пуним трибинама савладао Алекса Молчана из Словачке 2:0 (6:4, 6:3), који је у завршницу дошао из квалификација. Ђоковић се доста мучио да ривалом и имао је доста неизнуђених грешака, те није био сигуран на свој сервис.

Словак је у меч ушао без комплекса и растерећено. Успио је да први направи брејк у финалу, а затим одличним скраћеним лоптама мучио Новака. Српски тенисер је одмах вратио брејк, али је Молчан показао да се заслужено нашао у финалу. Успио је да још једном одузме сервис ривалу.

Међутим, Словак није успијевао да задржи свој сервис. Новак је дигао ниво игре и успио је да врати брејк, а затим и да напокон у седмом гему буде сигуран на сервис и дође до предности. Новак је затим успио да направи и брејк и поведе 5:3.

Међутим, на свој сервис није успио одмах да дође до првог сета. Растрчани Словак је играо веома добро, па је искористио неизнуђене грешке Ђоковића да смањи на 4:5. Ипак на сервис ривала домаћи тенисер је успио да направи четврти брејк и дође до првог сета.

На старту другог сета тенисери су били сигурни на свој сервис. Молчан је у шестом гему имао 40:0, али се Ђоковић успио у потпуности вратити са неколико сјајних форхенда и скраћених лопти. Српски тенисер је искористио прву брејк лопту за вођство 4:2.

И кад су сви очекивали да први тенисер свијета приведе меч крају, Словак је успио да врати брејк и додатно намучи домаћег тенисера. Ђоковић је у тим моментима остао фокусиран, напао је ривала и направио нови брејк, а имао је неколико заиста одличних поена.

Ђоковић је тријумфом у финалу освојио и додатних 250 АТП бодова па ће се на новој ранг листи одвојити од ривала.

(Српскаинфо) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ДЈоле

29.05.2021 14:29

Само Бог да ти буде на помоци и твојој породици.Пуно здравља среце и љубави.Велики цовјеце и да српске породице подигну сто висе таквих људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вау....

29.05.2021 14:41

Ко би рекао...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

29.05.2021 15:13

Цеститке Дјоковиц, долазе младе снаге пуне енергије и изазова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјоле

29.05.2021 15:53

Па противници су били ултра аматери, лос турнир..

ОДГОВОРИТЕ