Борац без дупле круне, Куп БиХ припао Сарајеву

Фудбалери Сарајева успјели су колико толико да спасу сезону пошто су у финалу Купа БиХ играном у Зеници у финалу након бољег извођења једанаестераца били бољи од новог првака БиХ екипе Борца с 4:1.

Фудбал 26.05.2021 | 20:45
Борац без дупле круне, Куп БиХ припао Сарајеву

Бањалучани су прије неколико дана прославили титулу у М:тел Премијер лиги БиХ иако је до краја такмичења остало још једно коло, али сада нису имали снаге да се домогну дупле круне. Тако су Жељезничар и Сарајево остали једина два тима којима је то пошло за руком. "Плави" су дуплу круну освојили у сезони 2011/2012. док је "бордо" тим то учинио у сезони 2018/2019.

Пошто након 90 минута игре није било погодака (0:0) одмах се приступило извођењу пенала и "бордо" тим је дошао до трофеја захваљујући промашајима младих фудбалера Борца Давида Чавића (шутирао преко гола) и Амара Тахрића (одбранио Владан Ковачевић).

Сарајеву је ово седми трофеј, а четврти откад се игра заједничко такмичење. Сарајево је на путу до трофеја елиминисало Раднички Лукавац, Крупу, Зрињски и Тузла Сити и у финалу су славили против "црвено-плавих". На тај начин су дошли до бар једног трофеја ове сезоне јер би био велики неуспјех за овај тим да нису подигли нити један пехар.

Као што је речено Сарајево није успјело да одбрани титулу првака БиХ коју су освојили у претходне двије сезоне јер су током прољећног дијела сезоне прокоцкали чак 13 бодова колико су имали предност у односу на Борац након јесењег дијела сезоне. С друге стране Борац је на путу до финала елиминисао Травник, Рудар Какањ, Широки Бријег, Клис Буторовић Поља, али данас против Сарајева није имао снаге за нови тријумф.

Утакмици која је играна у тренинг кампу Н/ФС БиХ нису присуствовали навијачи због пандемије вируса корона. Меч финала Купа БиХ са трибина је посматрао селектор фудбалске репрезентације Босне и Херцеговине Ивајло Петев.

(Независне) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Василије

03.06.2021 10:23

И ово што су постигли - капа доле и браво!

ОДГОВОРИТЕ