Савјет министара данас о условима уласка у БиХ

Савјет министара Босне и Херцеговине требало би на сједници која је заказана за данас разматрати измјену Одлуке о прописивању додатних услова за улазак странаца у БиХ која је посљедњи пут донијета у септембру прошле године због коронавируса.

Босна и Херцеговина 26.05.2021 | 07:45
Савјет министара данас о условима уласка у БиХ

Садашња одлука не препознаје имунизоване грађане или оне који су у посљедњих шест мјесеци пребољели ЦОВИД-19, а који не представљају здравствену опасност.

Стога би се у измијењеној одлуци требало прецизирати да они који желе ући у БиХ требају имати негативан налаз ПЦР теста на вирус или потврду о вакцинисању или потврду да су пребољели ЦОВИД-19, а посебено имајући у виду да ускоро почиње љетна туристичка сезона.

Министар безбједности БиХ Селмо Цикотић је навео да је Министарство на чијем је челу, још почетком маја упутило измјене и допуне те одлуке Генералном секретаријату Савјета министара, због чега би државни министри требали данас и да је размотре.

Пред министрима би се требао наћи и Приједлог одлуке о провјери квалификација свих запослених у институцијама БиХ те Информација о стању у области миграција за фебруар, као и Информација о проблематици успостављања регистра запослених у институцијама БиХ.

Дневним редом предвиђено је и разматрање Извјештаја о реализацији Ревидиране стратегије БиХ за провођење Анекса ВИИ Дејтонског мировног споразума за 2019. годину те Извјештаја о активностима на реализацији Споразума између Вијећа министара и Владе Републике Србије о сарадњи на реализацији пројекта аутопут/брза саобраћајница Сарајево-Београд.

(Фена)

Коментари / 0

Оставите коментар