Спријечен оружани напад на више особа у Сарајеву

 Полицијски службеници МУП-а КС су, у сарадњи са СИПА-ом, спријечили оружани напад на више особа у Сарајеву. Ухапшен је 29-годишњак из Добоја. Напад је планирао извести користећи украдено возило. Пронађени су оружје и дрога, као и опрема за спаљивање возила након извршења планираног напада.

Босна и Херцеговина 25.05.2021 | 14:26
Спријечен оружани напад на више особа у Сарајеву

Како је саопштено из МУП-а КС, размјењујући оперативна сазнања добили су информацију о могућем угрожавању живота и тијела одређених особа с подручја КС. Полиција је одмах кренула у акцију.

“У улици Курта Сцхорка, пронађено је возило Ауди А6, караван, националних регистарских ознака Републике Аустрије, које се доводи у везу са припремањем извршења кривичног дјела. Извршеним провјерама утврђено је да је возило украдено у марту ове године на подручју Модриче”, наводе из МУП-а КС.

Полицијски службеници су надгледали возило и простор те су идентификовали осумњиченог. Он је ухапшен 24. маја у засједи. Ријеч је о А.М. 1992. годиште из Добоја.

Полиција је претресла и стан који је А.М. изнајмио. Пронађено је: један пиштољ марке “ЧЗ”, са припадајућим оквиром у којем се налазило 12 метака, један телефон, четири већа ПВЦ пакетића са садржајем сухе зељасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу “Марихуану” и други предмети који се могу довести у везу са припремањем извршења кривичног дјела.

“У возилу је пронађен један канистер са запаљивом течношћу, док је личним претресом осумњиченог пронађен још један телефон и више кључева”, казали су из МУП-а КС.

А.М. се терети за Припремање кривичног дјела, Посједовање и омогућавање уживања опојних дрога и Посједовање ватреног оружја без одобрења. Он ће након криминалистичке обраде бити предат у надлежност Тужилаштва КС.

(Н1)

Коментари / 0

Оставите коментар