Оптужени за убиство монаха негирао кривицу

Драган Шево (41) из Лакташа данас је у Окружном суду у Бањалуци негирао кривицу за убиство монаха Стефана Ачића (62), а који је убијен 7. децембра прошле године у манастиру Глоговац код Шипова.

Република Српска 24.05.2021 | 14:35
Оптужени за убиство монаха негирао кривицу

Током изјашњења о кривици, Шево је изјавио да више не живи у Лакташима, већ да је ту био подстанар.

Почетком овог мјесеца Окружни суд у Бањалуци потврдио је оптужницу против Шеве због тешког убиства монаха.

Према оптужници Окружног јавног тужилаштва Бањалука, Шево је злочин починио из користољубља око 18.30 часова, у конаку манастира.

Како се наводи, оптуженог је у манастир возилом „рено кангу“  довезао Н.П.

– Приликом боравка у приземљу конака, док је са Ачићем сједио за столом, на којем се налазила кеса са новцем, Шево је од монаха затражио да му позајми одређени износ новца, што је Ачић одбио – пише у оптужници.

Потом је, додаје се, Шево, у намјери да убије монаха, а ради присвајања новца, устао од стола и прво отишао до кухиње која се налазила иза леђа монаха.

– Потом му прилази с леђа, те из џепа вади преклопни нож са зеленом дршком дужине оштрице осам центиметара који је имао код себе – наводи се у оптужници.

Додаје се да је, у тренутку када је монах кренуо да устане од стола, оптужени му задао два убода ножем у десну страну грудног коша.

– Затим је са стола узео кесу у којој је био новац у кованицама у износу не мањем од 566 марака, 59 евра, 37,70 хрватских куна и 10 српских динара, да би потом од оштећеног захтјевао још новца – наводи се у оптужници.

Такође се наводи и да је потом заједно са њим одлази у собу на спрату конака, гдје од монаха узима не мање од 510 КМ и 110 евра, након чега је Шево, са новцем, напустио собу и конак манастира.

– Приликом изласка из собе у којој се налазио монах, с вањске стране кључем је закључао улазна врата собе и кључ понио са собом, а соби је оштећени Ачић, усљед масивног унутрашњег искрварења из расјечене десне плућне артерије, узрокованог двјема убодним ранама, истог дана преминуо у 20.15 часова – прецизирано је у оптужници.

(Српскаинфо)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Искоса

24.05.2021 14:01

Какав бруталан злочин, ово је за вјешала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младиц

24.05.2021 14:17

Метод којим убица УБИЈА своје зртве. Истом мјером и методом казнити самог убицу. Онда це стопа било којег криминала бити као у С.Арабији.Египту.УАЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Димитрије

24.05.2021 15:35

Њему треба дозивотну робију, али насе суство је корумпирано и он це добити минималну казну.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трагицно

24.05.2021 15:54

Ко све не хода по земљи.Засто се уопсте радјајују овакви ликови?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Морбидно!

24.05.2021 20:54

Само још да оптуже Бошњаке да су криви за његиво психичко стање... Од дивљака ништа добро!

ОДГОВОРИТЕ