Породица Пантић не одустаје од борбе за правду

Годину дана након првог окупљања на бијељинском Градском тргу, данас су  поново породица и пријатељи Александра Пантића, који је убијен у тучи навијача 15. септембра 2018. године у Дворовима, поново поставили питање - “Ко штити убице Салета Пантића?” Питање исто, а одговора до данас нема.

Република Српска 23.05.2021 | 17:29
Породица Пантић не одустаје од борбе за правду

Предмет је још увијек на жалби у Врховном суду Републике Српске у Бањалуци, каже сестра убијеног младића Данијела Пантић и додаје да је више од 30 захтјева и дописа за увид у документа упућено разним институцијама Српске и БиХ. Одговора или нема, или, појашњава, бивају упућени на Окружно јавно тужилаштво у Бијељини.

“Међутим, они не желе да одговоре на наша питања. Чак предметни тужилац, као  директно одговорна особа за истрагу нам није дозволила увид у документацију из истраге, а то је њена законска обавеза. Увид смо добили тек неколико мјесеци касније, када смо затражили од тадашњег Окружног јавног тужилаштва у Бијељини,” додаје.

Тврди и да је у предкривичном поступку недостајала одређена документација, те да је породица у посљедње вријеме са Окружним судом у Бијељини имала, тим поводом и дужу преписку.

“Оно што је посебно спорно је што се та изјава односи на осумњиченог навијача “Црвене звезде” који је уједно и припадник Полицијске управе Бијељина. Након много перипетија добили смо одговор из Окружног суда да је у питању грешка. Образложили су да је то поступајући службеник, а да је наведен као осумњичени омашком. Спорно је и што се та документација спомиње на више мјеста, а не само на једном. Да је грешка, то би требало да се уочи након првог,” каже сестра убијеног Пантића.

Отварање додатне истраге је на чекању, даљих информација нити могућности да дјелујемо немамо, каже Данијела. Наводи да је моћ у рукама тужилаца, и да оштећени немају скоро никаква права, осим права на увид у документацију, које им је ускраћено.

(БН)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Адвокат

23.05.2021 16:22

Има ли иједног убице у Републици Српској, а да није заштићен?

ОДГОВОРИТЕ
Name

До када цемо трпити

23.05.2021 17:34

овакво тузиластво и судове? Они су најодговорнији за овако расирену корупцију, криминал и неправду која царује у овој приватизованој дрзави. Засто градјани цуте и допустају све ове накарадне појаве?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Како ко

23.05.2021 17:46

Стити? Па резими којима се ми дивимо, диктаторски, владавине неправне, који граде култ лицности, сиром свијета, а онда демонизирамо демократски свијет, владавину права, домаце појединце и опозиционаре који критикују резим исто демонизирамо, су издајице и плаценици, оне који нису исти као ми по боји козе, сексуалне опредијељености, религије, и питамо се откуд ово.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрга

23.05.2021 18:29

"дивимо"??? Говори у своје име. Повраца ми се на ову власт и на оне који гласају за њу. Цуј, дивимо???

Name

Ре Мрга

23.05.2021 19:34

Ма ја, свима одвратно а опет сви гласају за ово исто. Покваренијег народе надалеко нема.

Name

Обицан цовјек

23.05.2021 19:40

Велика подрска породици Пантиц,зао ми је сто породица Пантиц пролази кроз овај пакао,јадна је ова власт и сви они који безкицмењаци који их подрзавају у њиховом пљацкаском походу и криминалним радњама у спрези са полицијом и судством

ОДГОВОРИТЕ