11 преминулих и 37 новозаражених особа у Српској

У посљедња 24 часа у Републици Српској извршено је тестирање 335 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (САРС-ЦоВ-2) потврђен је код 37 особа од којих су четири млађе, 23 средње и 10 особа старије животне доби.

Република Српска 23.05.2021 | 11:47
11 преминулих и 37 новозаражених особа у Српској

Према мјесту пребивалишта, осам особа је из Бањалуке, по пет из Котор Вароша и Челинца, четири из Мркоњић Града, по двије из Бијељине, Градишке, Кнежева, Козарске Дубице и Лакташа и по једна из Билеће, Новог Града, Пријеора, Рибника и Шипова.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 11 смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона. Ријеч је о особама средње и старије животне доби од којих су три особе из Бањалуке и по једна особа из Модриче, Мркоњић Града, Добоја, Брода, Лакташа, Прњавора, Новог Града и Приједора.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 424.  У Универзитетском клиничком центру Републике Српске хоспитализовано је 160 ковид-пацијената, а у осталим болницама 264. На респиратору је 36 особа (15 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 21 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 3.489 особа, а надзор је завршен код 188.570 особа.

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

ПЛАНдемија

23.05.2021 10:03

Вијест од прекјуче: Шведска агенција за јавно здравље објавила да прекида са коришћењем ПЦР тестова јер ПЦР технологија која се користи у тестовима за откривање вируса корона не може да направи разлику између вируса који могу да заразе ћелије и вируса које је имуни систем неутралисао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Процитај боље

23.05.2021 15:26

Писес глуписти вец мјесецима о стварима о којим немас појма. Није прекинула ПЦР тестирање да се постави дијагноза, вец су прекинули ретестирати након постављене дијагнозе, вец сматрају да уколико је немас симптома 2 дана и ако је просло висе од 7 дана од постављања дијагнозе висе ниси инфективан. Јер велики број особа буде позитивно на ретесту и јер се детектују цестице вируса и ако га висе не преносе. Инаце и даље тестирају да би поставили дијагнози, стависе не мозес ни уци у земљу ако немас ПЦР тест и то вриједи и за цланице ЕУ до 31.5. А за треце земље је скроз забрањен улаз. Тако да пландемијо престани да писес будаластине висе.

Name

ПЛАНдемија

23.05.2021 17:42

Ре прочитај боље, ја ништа нисам коментарисао ни прочитао већ сам пренио дословце вијест. Ксжеш пцр тест је поуздан, тачно, показао је да су манго, папаја, коза и цоца цола позитивни на корону. Толико о томе...незналице

Name

Ма ништа страшно

23.05.2021 10:25

Процентуално број умрлих четири пута већи него у Индији

ОДГОВОРИТЕ
Name

ццццц

23.05.2021 18:32

Кад узмес брис са било којег материјала који садрзи вирусни цестицу ПЦР тест це га детектовати. Тест функционисе на принципу да се висеструко умнози мстеријал вируса како би се открио, за разлику од антигенског који детектује само ону колицину која се налази у брису, и због цега није позудан након 2-3 дана јер немас висе вируса у респираторним путевима. Е сад знаци ако ти кихнес на папају и узмес брис имацес позитиван тест, али то не знаци са је папаја болесна :) Разумијес, јер ти узимас рнк висруса. Слицно као ДНК са мјеста злоцина. Надјес ДНК на зиду и то не знаци да је зид неког убио вец да је крв остала на њему или неки други материјал. Тако да стојим при трдњи да ти немас појма о цему прицас. И да успут ја сам љекар, који ради са пацијентима који су прелезали корону тако да осим предзнања сам поприлицно упуцен у све ново сто се десава јер пратим због природе посла. Велики поздрав, свезналицо ?

Name

ПЛАНдемија

23.05.2021 19:38

Цццц, докторе, одкуд знаш да је неко кихао на папају? Ево, посланик у аустријском парламенту је демонстрирао пцр тестирање цоца цоле уживо! Пцр тест је показао да је цоца цола позитивна. Јел и ту неко кихао у цоца цолу???? Поздрав?

Name

РЕ ПЛАНДЕМ

23.05.2021 11:14

АЛИ КОЈА ФАРСА ДА ИМА НЕСТО ДА СЕ ИСПИТУЈЕ И ПРЕТРАЗУЈЕ,ТО ЦЕ ДА ТРАЈЕ,ЈЕР ЈЕ У ПРИРОДИ ДА СЕ ЦОВЈЕК И РАЗБОЛИ ПРИЈЕ НЕГО ПУСТИ ДУСУ,ТАКО ДА ЗА ПЛАНДЕМИЈУ, БИЦЕ МАТЕРИЈАЛА.АЛИ ЈЕДНОГ ДАНА ...ЦОВЈЕК,,, ЦЕ ДА ПРЕУЗМЕ ОДГОВОРНОСТ.ПОЗДРАВ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Појасњење

24.05.2021 08:47

Да и остао дузан појасњене због других људи. Тај тест који је дотицни посланик користио детектује протеин а не генетски материјал као ПЦР. И ако се користи погресно односно не примјени се пуферски раствор, као сто га он није примјенио, ондс тест даје лазно позитивне резултате јер мозе да додје до реакције и са другим протеинима. Тако да и у слицају папаје и другог воца исто се десило. Јер тестирање воца и других прехрамбених навика пало је на памет властима у земљама које немају ресурса да лијеце људе па онда негирају вирус или тестове Тако је просле године на поцетку пандемије власт у Азербејдзану рекла да не вејрује у карантин, па су за два мјесеца имали десетине хиљада обољелих и хиљаде умрлих. И наравно онда су увели карантин. Позз